PSD, șah la PSD. Ministrul Transporturilor se mai gândește dacă desființează taxa pentru podurile dunărene

statie-taxare-fetesti
Autostrada Soarelui, stația de taxare Fetești (foto: Facebook/INFO TRAFIC ROMANIA‎)

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, PSD, a anunţat, sâmbătă, la Brăila, că săptămâna viitoare va ajunge pe ordinea de zi a Parlamentului un proiect care prevede eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, subliniind că „trebuie să ne gândim”. Declarațiile sale sunt surprinzătoare, cel puțin din perspectiva faptului că parlamentarii PSD au susțin deschis anularea taxei, pe care au numit-o discriminatorie.

„Trebuie să ne gândim. Dacă am elimina această taxă de pod, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR”, a afirmat ministrul, precizând că suma va trebui alocată de la bugetul de stat.

„E în Parlament, chiar vine săptămâna viitoare pe ordinea de zi, eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti. Trebuie să ne gândim. Dacă am elimina această taxă de pod, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR. Nu vreau să facem pe repede înainte, dar vom face o analiză. Dacă e bine, da. Dacă eliminăm, bugetul de stat trebuie să vină către CNAIR să acopere acest minus de 30 de milioane. Nu vreau să văduvim bugetul CNAIR”, a declarat, sâmbătă, la Brăila, Sorin Grindeanu.

Ministrul a precizat că analiza trebuie să ţină cont de toate aspectele şi să nu lase CNAIR cu mai puţini bani.

„Nu mai vrem taxă de drum, ok, dar atunci trebuie să vedem care sunt veniturile care vin către CNAIR” a mai afirmat Grindeanu.

Recomandare: Marian Crușoveanu, deputat PNL: „Dacă guvernarea nu se traduce în dezvoltarea județului Constanța, o putem considera păguboasă”

Iată ce declara, recent, Lucian Lugonci, deputat PSD:

„Pe 11.05.2021, am susținut, în plenul Camerei Deputaților, proiectul legislativ și am reușit retrimiterea acestuia la Comisii, pentru reexaminare și emiterea unui raport suplimentar.

Din luna mai până în prezent, reexaminarea cerută de mine a fost amânată  în Comisia de transport, de două ori. Motivul?  Ministerul Transporturilor, condus de USR-istul Cătălin Drulă, a refuzat să elimine taxa de pod. Pentru că se reduc veniturile Ministerului!!!

Cu fiecare ocazie- dezbaterea în comisie a unui proiect de lege asemănător, susținerea acestui proiect de lege în comisie în prezența Ministrului Transporturilor, intervenția în plenul Camerei Deputaților pentru retrimiterea la comisii –   am susținut eliminarea acestei taxe!

 Ea reprezintă o taxă discriminatorie pentru județul nostru!  Este, în același timp, o dubla taxare, în condițiile în care conducătorii auto plătesc rovignieta – taxă de utilizare a rețelei de drumuri naționale- iar podurile fac parte integrantă din drumuri! 

Mulțumesc parlamentarilor PSD, PNL, AUR, UDMR și reprezentantului UDTMR, pentru că au votat  trecând peste interesele de partid!

Pot să înțeleg de ce parlamentarii USR au votat împotrivă, ministrul Drulă fiind colegul lor de partid, dar mi-e greu să le accept atitudinea, contrară, în primul rând, românilor și mai apoi formațiunilor politice care au dat vot pozitiv!

 Dincolo de acest aspect, consider că parlamentarii care reprezintă PSD, PNL, AUR, UDMR, și UDTMR în Comisia de Transporturi  au dovedit că interesul românilor- în general- și al constănțenilor- în special – trebuie pus înaintea oricăror directive de partid! 

 Nu în ultimul rând, sper ca în Plenul Camerei Deputaților, toți parlamentarii să aibă inteligența și bunăvoința ca, de la 1 ianuarie 2022, să nu mai plătim taxa de pod și să pună interesele oamenilor mai presus de bugetele ministerelor!”.

Taxa de pod a fost introdusă acum 20 de ani de Guvernul Adrian Năstase.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Primele două cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România

Sat Dec 4 , 2021
Institutul Național de Sănătate Publică a primit, sâmbătă după amiază, rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021. Este vorba […]