PSD se pregătește de proteste: „Florin Cîțu a condamnat la frig și sărăcie comunități întregi de români”

Horia Țuțuianu și Felix Stroe, în timpul conferinței de presă susținută la sediul PSD, în data de 8 octombrie 2021

PSD Constanța a susținut azi o conferință de presă la care au fost toți parlamentarii partidului: Cristina Dumitrache, Horia Țuțuianu, Felix Stroe, Lucian Lungoci. Aceștia, în frunte cu președintele partidului, Felix Stroe, au criticat în termeni extrem de duri faptul că premierul Florin Cîțu a folosit fondul de rezervă al Guvernului pentru a-l împărți cu precădere primarilor PNL.

„În Constanța, 97,7% din bani s-au dus către celelalte localități conduse de primari PNL. Mi se pare total disproporționat total acest mode de împărțire a banilor.”, a spus Felix Stroe, subliniind că unii dintre edili, PSD și PMP, nu au primit niciun leu.

Au confirmat o parte din primarii prezenți la conferința de presă, care au spus că au cerut câteva milioane de lei, pentru proiecte concrete, dar că nu au primit fie nimic, fie numai 50.000 de lei. Primărița din Grădina, Gabriela Iacobici, a spus că nu a primit bani nici măcar pentru proiectele europene pe care trebuie să le cofinanțeze. Și primarul din Limanu, Daniel Georgescu, a spus, amar, că a primit 50.000 de lei.

Gabriela Iacobici, primar Grădina
Gabriela Iacobici, primar Grădina

„Ne-ați umilit ne-ați îngenuncheat și ați condamnat la frig și sărăcie comunități întregi de români”, a spus Stroe.

„Ziua de azi o putem apogeul josniciei a premierului demis Cîțu. Premierul demis a împărțit România în locuitori de mâna întâi și în locuitori de mâna a doua. Ce vină au cetățenii din Constanța unde sunt primăriile conduse de PSD, nu au aceleași drepturi? Acest premier demis a împărțit banii ca hoții, și-a răsplătit votul de la Congres. O parte din banii care au fost alocați sunt de la Ministerul Muncii. Au luat de la pensionari, copii și au dat către primăriile PNL. Acest Super-Man, care și-a spart capul în ziua moțiunii, trebuie să înceteze cu bătaia de joc asupra românilor. Primarii PSD trebuie să le explice locuitorilor de ce au primit așa puțini bani de la Guvern. Am făcut o adresă și către Prefectura Județului Constanța. Trebuie să dovedească cu acte că proiectele noastre sunt doar 2%.”, a declarat și debutatul Horia Țuțuianu.

Lucian Lungoci a punctat că fondul problemei este faptul că nu mai există fond de rezervă, care trebuie folosit în caz de urgență, și a atras atenția că, în cazul unei probleme majore, suntem descoperiți. Folosirea acestor bani pentru primari poate echivala cu o deturnare de fonduri.

Cristina Dumitrache a atras atenția asupra modului dezastruos în care autoritățile au tratat și tratează pandemia de coronavirus, a discriminărilor între vaccinați și nevaccinați, dar și asupra măsurilor guvernanților, măsuri care de multe sfidează legea.

PSD Constanța a transmis premierul demis o adresă prin intermediul căreia solicită să se transmită modul în care au fost repartizați banii.

Liderii PSD au spus că nu exclud nici organizarea de proteste în fața Prefecturii. Aceștia i-au cerut, de altfel, prefectului Silviu Coșa să le pună la dispoziția lista cu proiecte, așa cum a plecat de la Prefectură la București, amenințând că, dacă sunt modificări, vor deschide un dosar penal.

Felix Stroe a atras atenția și asupra faptului că presa nu a criticat ceea ce a făcut premierul, exprimându-și totuși speranța că jurnaliștii nu au luat „poziția ghiocelului” în fața puterii.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prima victorie pentru doamna Halep - Iuruc. Primele declarații

sâm oct. 9 , 2021
Simona Halep a obținut prima victorie după căsătoria cu Toni Iuruc. S-a întâmplat în America, la Indian Wells. Halep, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 11, s-a calificat, vineri, în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1.000 după victoria obţinută în faţa sportivei Marta Kostiuk din […]
Simona Halep

V-ar putea interesa și: