PSD și Pro România, declarații de dragoste și intenții de aliere

PSD și PRO România și-au adresat, duminică, declarații de dragoste politică, dar și intenții de aliere.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu și primarul Capitalei, Gabriela Firea au participat duminică la Convenția Națională a Pro România.

„Am acceptat din prima secundă invitația domnului președinte Victor Ponta, colegului nostru Victor, de a fi astăzi împreună, pentru că, și asta toți românii o știu, a fost premierul cel mai performant pe care l-a avut România în ultimii ani. Trebuie să vedem de ce am schimbat trei premieri în trei ani și de ce nu am ales în fruntea Guvernului premieri ca Victor Ponta. Să ne punem această întrebare. Dacă nici acum nu sunt dată afară din CEx, înseamnă că s-a schimbat PSD”, a afirmat Gabriela Firea.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a lansat, de pe scena Convenției Naționale a Pro România, o ofertă de alianță cu oamenii lui Victor Ponta. În replică, Ponta n-a respins varianta, însă a explicat că deciziile vor fi luate în forurile statutare, o poziție asemănătoare având și Marcel Ciolacu.

„Nu am nicio problemă să spun că Victor Ponta a fost un prim-ministru bun, un prim-ministru bun al PSD. Și Mihai Tudose a fost un prim-ministru bun.(n.r. sala huiduie) Vă înțeleg supărarea. Ați muncit ca Mihai Tudose să ajungă europarlamentar. Și eu am muncit ca Corina Cerțu să ajungă comisar. E istoricul pe care noi toți trebuie să ni-l asumăm”, le-a spus Ciolacu, invitaților la Convenția Națională a Pro România. 

„Știu că sunt mulți dintre dumneavoastră care nu doresc o alianță cu PSD. Știu și faptul că de la PSD sunt mulți care nu doresc alianță cu Pro România. Vă înțeleg trăirile și vi le respect. Înainte, însă, de a lua o decizie, într-un grup mai mic sau mai mare, să știți că trebuie să ținem cont și de ceea ce doresc românii. Victor Ponta este un om rațional și înțelege situația dificilă în care ne aflăm (…) Înainte de a fi PSD-ist sau de la Pro România, cu toții suntem români (…) Situația este dificilă, dar avem un om, Ludovic Orban, nici nu știu cum să-i spun: demis sau desemnat. Un coleg glumea și mi-a spus că ăsta este demisemnat”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu le-a transmis celor de la Pro România că trebuie să devină raționali și să vadă ceea ce doresc românii.

„Deciziile vă aparțin dumneavoastră, forurilor din Pro România și din PSD. Vă respect deciziile, dar să știți că mizele sunt mult mai mari (…) Nu știu ce decizie veți lua, dar eu sunt decis să ascult de români, să venim cu un proiect ambițios. PSD-ul, ori de câte ori i s-a cântat prohodul, a ieșit mai întărit. Este nevoie de alianțe politice pentru a respecta interesul românilor și interesul național, realul interes de a scăpa odată de această dreaptă iresponsabilă. Lăsați apele să treacă, lăsați rănile să se închidă”, a mai precizat Ciolacu.

„Avem experiențe comune, ne-am mai dat afară, ne-am mai certat, dar cu toții suntem conștienți că România nu merge bine (…) Cu toții suntem conștienți că există un val de sancționare a fostei puteri, a tot ceea ce s-a întâmplat la PSD (…) Putem să mergem separat sau putem să mergem împreună să construim o alternativă puternică pentru anul 2024. Deciziile în acest sens vor fi luate în forurile statutare”, a spus Ponta.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Falimentul TV Neptun, amânat până în pragul alegerilor locale și parlamentare

Sun Feb 16 , 2020
Falimentul TV Neptun a fost amânat cel puțin până în pragul alegerilor locale și parlamentare. SOTI CABLE NEPTUN SRL Constanţa (CUI/CIF: 1869894), societatea care deţine licenţa pentru NEPTUN TV, a intrat în insolvenţă pe 6 aprilie 2016, iar tabelul definitiv al creanţelor prezintă o masă credală certă de 31.472.854 lei, […]