PSD știe cine va candida la Primăria București. Multe semne de întrebare în Constanța

„Nu ştiu cine o să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Eu personal nu ştiu acest lucru. În schimb, ştiu cu certitudine un lucru – Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Generală a Capitalei”, a anunţat Marcel Ciolacu, vineri la conferinţa Judeţeană de Alegeri PSD Buzău.

El a adăugat „cum se spune la Bucureşti – dacă buzoienii ar lipsi o zi din Bucureşti, atunci s-ar circula normal, cred că e cazul să ne implicăm în viitoarea campanie direct”.

Pe 7 septembrie, Gabriela Firea a precizat că nu îşi doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale şi că şi-ar dori să candideze la alegerile de la Primăria Capitalei, dar înţelege că sunt anumite jocuri care se fac, pentru că întotdeauna trebuie să fie conflicte.

„Categoric, eu îmi doresc să continui proiectele de la Bucureşti, nici nu s-a pus problema să vizez o altă funcţie”, a explicat Firea.

Tot în septembrie, liderul PSD spunea că Gabriela Firea ar trebui să decidă unde va dori să candideze, la Președinție sau la Primăria municipiului București.

Gabriela Firea, favorită în sondaje pentru Primăria Capitalei

Potrivit unui sondaj Avangarde, realizat în septembrie, ​​Gabriela Firea ar fi candidatul PSD care ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent care i-ar fi contracandidații propuși de partide.

Sondajul a prezentat variante diferite de candidați pentru respectivul partid din care fac parte și listele diferite pe care s-ar putea afla în cazul alegerilor locale.

Cei mai potriviți candidați ai partidelor ar fi, potrivit sondajului, Gabriela Firea, Ciprian Ciucu, Cătălin Drulă și George Simion.

Cota Gabrielei Firea se situează, în funcție de lista de contracandidați, între 28% și 30%.

Cel mai puternic adversar al său ar fi Ciprian Ciucu, de la PNL, creditat între 18% și 24%.

Cota actualului primar general, Nicușor Dan, se situează între 16% și 18%, în condițiile în care 49% dintre respondenți susțin că acesta nu ar mai trebui să candideze pentru un nou mandat.

Sondajul a fost efectuat de Avangarde la cererea Digi 24, în perioada 07.09.2022 – 14.09.2022 pe un eșantion de 901 persoane din București. Metoda culegerii datelor a fost CATI (telefonic). Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,4%.

Lupte de putere în Constanța

Dacă la București lucrurile sunt clare, la Constanța se duc lupte de putere intense și fără menajamente. În partid există două grupări care își dispută supremația: cea a celor care conduc partidul acum și cea a unei părți a generației mai tinere, care vrea să preia conducerea organizației. Concret, în prima echipă se alfă tandemul Felix Stroe – Ion Dumitrache, în al doilea parlamentarii Horia Țuțuianu – Lucian Lungoci. Horia Țuțuianu a declarat că ar candida la primărie. Pentru a ști cine va candida, PSD trebuie mai întâi să aștepte alegerile locale, ca să se știe cine va conduce partidul. Din informațiile noastre, președintele Marcel Ciolacu, sătul de ciondănelile de pe plan local, a amânat până la o dată nedefinită aceste alegeri.

Un alt nume vehiculat din partea PSD este Horia Constantinescu, actualul președinte al ANPC, care a obținut al patrulea cel mai bun rezultat la alegerile precedente, dar din partea unui partid mic, PPUSL, care cel mai probabil l-a tras în jos.

PSD mai are o mare temere: o eventuală candidatură a fostului primar Decebal Făgădău. Dacă se va hotărî să facă pasul, social democrații și candidatul PNL vor fi în corzi. Chițac nu a făcut altceva decât să-i continue proiectele, deci fostul primar pleacă deja cu un avantaj moral. Chiar dacă nu va câștiga, va juca un rol decisiv în ecuația electorală, indiferent din partea cărui partid ar candida sau dacă ar face-o ca independent.

Se vorbește și despre un candidat comun al PSD – PNL, condiții în care partidul ar putea să-l susțină pe actualul primar liberal, Vergil Chițac.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Două eleve s-au bătut ca-n filme la mall, sub privirile a zeci de colegi

Fri Oct 28 , 2022
Zeci de adolescenți și-au dat întâlnire la City Mall pentru a viziona bătaia programată dintre două eleve de liceu, de clasa a 8-a și respectiv a 9-a. Cele două s-ar fi jignit cu o zi înainte și au decis să regleze conturile în stil mafiot, printr-o bătaie în public, scrie […]
city-mall-constanta

V-ar putea interesa și: