PSD vrea să anuleze 50.000 de amenzi. Cine va beneficia de proiectul de lege

aeroport

Revenirea la normalitate și încetarea stării de alertă pe teritoriul României au dus firesc la reducerea semnificativă a obligațiilor și restricțiilor.

În linie cu alte măsuri de relaxare, astăzi a încetat obligația de completare a Formularului de localizare a pasagerului (PLF) la intrarea în România.

Scăderea numărului de cazuri și a spitalizărilor determină revenirea la cursul firesc al vieții, la mai puține obligații și măsuri restrictive.

„În același timp proiectul de lege inițiat de PSD de anulare a amenzilor pentru cei care fără intenție au completat greșit acest formular intră în ultima fază a dezbaterii parlamentare și va fi adoptat în scurt timp.”, spune Cristina Dumitrache, deputat PSD.

Potrivit datelor existente până acum, peste 50.000 de români au fost amendați de autorități, în unele cazuri în mod nejustificat.

Alții, care au completat formularul, au fost sancționați la săptămâni bune de la trecerea graniței pe motiv că documentul nu este găsit în baza de date.

„Conform proiectului de lege toate amenzile plătite vor fi restituite, la cerere, în termen de 40 de zile de la depunerea cererii. Sunt erori și disfuncționalități care trebuie să fie corectate!”, a mai spus Cristina Dumitrache.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Starea drumurilor din Constanța și județele învecinate

sâm mart. 12 , 2022
Iată care este starea drumurilor de pe raza DRDP Constanta pe 12 martie 2022, la ora 05.30. Starea  carosabilului: Judetul Constanta:Drumuri nationale: partial umed/partial uscat.A2: partial umed/partial uscat; A4: partial umed/partial uscat;Judetul Calarasi: drumuri nationale: partial umed/partial uscat, A2: partial umed/partial uscat;Judetul Ialomita: Slobozia: partial umed/partial uscat; Fetesti: umed;Judetul Braila: […]
drumuri drdp constanta

V-ar putea interesa și: