PSD vrea să modifice Constituția

marcel-ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor și al PSD, Marcel Ciolacu (foto), a declarat, marţi, că trebuie modificată Constituţia, având în vedere că societatea se modernizează.

„Este un proces amplu şi urmează printr-o dezbatere în Parlament cu toate instituţiile. Dar, de obicei când ai majorităţi atât de consistente, cum există această coaliţie cu o asemenea majoritate în Parlament, îţi propui şi lucruri mai îndrăzneţe şi mai măreţe. Sunt multe (modificări – n.r.). Ştiţi foarte bine că a mai existat o dată o încercare de modificare a Constituţiei. Presupun că trebuie pornit de la acele dezbateri, nu trebuie nimic, nu ceva anume, dar societatea se modernizează. Provocările sunt, după cum vedem, cu totul altele. Cred că nimeni nu se mai aştepta în Europa să avem de a face un război şi atunci trebuie privite toate unghiurile. Şi sunt ferm convins că vor fi mai multe opinii”, a afirmat Ciolacu, întrebat în legătură cu modificarea Constituţiei.

Întrebat dacă atribuţiile preşedintelui ar trebui modificate în Legea fundamentală, Ciolacu a spus: “Nu, eu nu consider că trebuie modificate atribute de la preşedinte”.

El a mai afirmat că trebuie constituită o comisie specială în acest scop.

„Sunt ferm convins că nici eu, nici dumneavoastră nu modificăm Constituţia astăzi. Este un demers care trebuie pornit repede. Eu astăzi am făcut un anunţ că ar fi cazul să pornim acest demers, ţinând cont şi de majoritatea pe care o avem. Cred că corect ar trebui constituită o comisie specială şi de la Cameră şi de la Senat, cum se face acum şi cu legile siguranţei naţionale şi acolo trebuie pornit acest demers”, a adăugat Ciolacu.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

„Farmecul vieților distruse. Câteva reflecții despre ratare”. Lansare de carte a profesorului și scriitorului Angelo Mitchievici

Tue May 10 , 2022
Facultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează miercuri, 11 mai 2022, de la ora 12.00, lansarea cărții „Farmecul vieților distruse. Câteva reflecții despre ratare” (Editura Humanitas, 2022) a prof. univ. dr. habil Angelo Mitchievici, informează conf. univ. dr. Alina Buzatu, decanul facultății. Evenimentul va avea loc […]