PSD vrea să răstoarne guvernul dacă acesta își va asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

Marcel Ciolacu, PSD

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că partidul va depune o moţiune de cenzură, dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

Acesta a subliniat că nu trebuie subestimată capacitatea sa şi a colegilor de a purta negocieri şi de a forma o nouă majoritate.

Ciolacu a fost întrebat, marţi, la finalul Comitetului Executiv al PSD dacă va depune moţiune de cenzură în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe alegerilor primarilor în două tururi, răspunzând: „Categoric”. 

Întrebat de jurnalişti de ce depune PSD moţiunea de cenzură şi dacă este pregătit să revină la guvernare, Marcel Ciolacu a spus:

„Nu cred că în acest moment Partidul Social Democrat nu are creionat un program politic, pe un program de guvernare. Asta nu înseamnă că excludem să nu facă acest lucru Partidul Social Democrat şi viitoarea alianţă. Noi suntem minoritari în Parlament. Nu înţeleg de ce există această evitare a Parlamentului unde PSD este în continuare minoritar. Există o majoritate care a şi dat un guvern românilor. Din punctul meu de vedere mai bine nu l-ar fi dat. Dar nu poţi să nu pui o moţiune de cenzură pe o forţare a democraţiei şi pe un lucru atât de imoral, incorect şi ilegal. indiferent de costuri. Vă rog mult nu subestimați capacitatea şi a mea personală şi a colegilor mei de a purta negocieri şi de a crea o nouă majoritate”.

Sursă foto: Facebook


One comment

  • Dan Petre LEU

    Semn clar ca in doua tururi nu vor castiga nici 10% din primarii. Cel putin constientizeaza asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.