Pst, liniște! Poliția Locală Constanța măsoară zgomotul (și dă AMENZI)

În perioada 20 iulie – 3 septembrie 2018, polițiștii locali din Constanța au verificat operatorii economici care tulbură ordinea publică prin zgomote ce depășesc nivelul admis.

În perioada menționată au fost efectuate 587 de verificări în diverse locații din Stațiunea Mamaia, Plaja 3 Papuci, Modern, Tataia cât și alte zone de interes din municipiul Constanța.

În acest sens au fost efectuate un număr de 51 de măsurători sonomotrice.

Dintre acestea s-a constatat că în:

• 30 dintre măsurători s-a depășit nivelul de zgomot admis, fapt pentru care au fost întocmite 27 de procese verbale de constatare și sancționare a contravenției, iar alte 3 cazuri sunt în curs de soluționare.
• 21 de măsurători nu s-a depășit nivelul maxim admis.

Cu alte cuvinte, în aproape 60% din controale s-au constatat nereguli.

Pe lângă acestea au fost aplicate 5 amenzi contravenționale fără o măsurătoare sonometrică prealabilă, în locații unde agenții constatatori au considerat că era evidentă depășirea nivelului de zgomot admis.

Da, polițiștii locali pot aplica amenzi chiar dacă nu au sonometru, dacă zgomotul este evident mai puternic decât valoarea legală admisă.

Reprezentanților legali ai unităților de alimentație publică la limita cărora au fost efectuate măsurători sonometrice, li s-a adus la cunoștintă pe bază de proces verbal concluziile și recomandările organelor de control.
Conform STAS limitele maxime sunt următoarele:
• La limita spațiului comercial 65 dB;
• La limita clădirii rezidențiale 45 dB;
• În interiorul clădirii rezidențiale 30 dB.

La nivel general au fost aplicate 33 de amenzi contravenționale în valoare totală de 37.400 lei după cum urmează:
– 28 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
– o sancțiune conform prevederilor Legii 60/1990 prvind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.
– 4 sancțiuni conform prevederilor O.U.G nr.195/2005 privind protecția mediului.

În afara sancțiunilor contravenționale principale aplicate, pentru un număr de 6 operatori economici a fost dispusă și sancțiunea complementară de suspendare a activității comerciale pe o perioadă de 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.