,,Publius Ovidius Naso – Tristele și scrisori din Pont’’, o lucrare-document

Începând de astăzi, 02 octombrie 2019, timp de 3 zile la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța are loc Sesiunea Internațională – PONTICA 2019.

În cadrul acestui eveniment, primăria orașului Ovidiu a fost reprezentată de primarul George Scupra, care a ținut o alocuțiune în cadrul lansării volumului de carte bilingv (română – latină) – „Publius Ovidius Naso – Tristele și scrisori din Pont”.

Volumul  de carte este o ediție limitată ce va fi distribuită doar anumitor instituții publice, universități și asociații de profil cu scopul de a fi păstrate și transmise generațiilor viitoare, pentru a păstra vie dovada latinității pe meleagurile noastre.

În discursul său, primarul din Ovidiu, pe langa prezentarea evenimentelor și activităților pe care primăria Ovidiu le-a organizat pentru omagierea legăturii dintre orașul Ovidiu și poetul latin, a ținut sa specifice faptul că:

„Noi locuitorii singurului oraș din lume ce poartă numele marelui poet ne mândrim că în ultimii 3 ani am reușit să fim identificați pe plan local, național dar și internațional ca ovidieni și nu ca ovideni, așa cum eram numiți până nu demult.”

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.