Puii de focă din Marea Baltică au ajuns la Delfinariu Constanța și pot fi vizitați, începând de mâine

pui-foca

Cei doi pui de focă despre care scriam ieri au fost aduşi, în această după-amiază, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Masculul are opt luni, femela, care a fost găsită pe malul Mării Baltice are, se presupune, șapte luni. Este pentru prima dată când această specia ajunge în România.

“Femela se hrăneşte numai din mână, fiind vorba de un bebeluş găsit pe coastele Mării Baltice. Masculul s-a născut la Delfinariul Klaipeda. Bebeluşul a costat un euro, masculul a costat 1.200 de euro. Sunt nişte sume modice şi 1.200 de euro este o sumă modică pentru un animal aşa de frumos, un animal tânăr care sperăm să facă pui aici la Delfinariu. Masculul s-a născut în martie, iar femela se estimează că în luna mai”, a explicat directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bîlbă.

”Focile nu se pot ridica pe înotătoarele din spate. Ele se mişcă pe mal precum omizile, dar publicul va putea asista la comportamentele medicale. Vor fi învăţate să stea frumos, să li se ia sânge pentru analize, vor trebui să stea la control, să li se facă ecografie, verificarea pielii, a dinţişorilor”, a explicat Angelica Curlişcă, şefa secţiei Delfinariu din cadrul CMSN.

Puii de focă vor sta în bazinul exterior din cadrul CMSN, acolo unde pot fi vizitați începând de mâine.

Detalii în clipul de mai jos.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.