Punctul de pensie crește din 1 septembrie

Punctul de pensie va crește din data de 1 septembrie 2019, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii pensiilor.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 8 iulie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii (PL-x 725/28.11.2018)”, a anunţat, luni, Administraţia Prezidenţială.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 26 iunie, în calitate de for decizional, Legea pensiilor, iniţiată de fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a apreciat că era nevoie să fie pusă ordine în sistemul de pensii, anunţând că de la 1 septembrie punctul de pensie va creşte la 1.265 de lei, în 2020 va ajunge la 1.775 de lei şi la 1.875 de lei în 2021.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a susţine că vor exista bani pentru plata pensiilor, deşi necesarul va creşte până la 149 miliarde lei în 2022 (faţă de 76 mld. în acest an).

„Dar uitaţi-vă şi la creşterea PIB, care va fi de peste 23% faţă de nivelul actual! La împlinirea calendarului de majorări din Legea pensiilor, PIB-ul României va depăşi 1.270 mld. Lei (faţă de 1.031 în acest an)”, susţine Fifor.

Acesta afirmă că pensiile vor reprezenta 11,7% din PIB, sub media europeană de 12,9%.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

FOTO VIDEO Strada cu cele mai multe gunoaie din Constanța

Mon Jul 8 , 2019
Am descoperit ceea ce cred că este strada cu cele mai multe gunoaie din orașul Constanța. De fapt, nu se mai poate numi stradă, pentru că mai mult de jumătate din ea este inutilizabilă din cauza deșeurilor. Este vorba despre strada Vârful cu dor, din zona Sere. De fapt, la […]
gunoaie constanța