Purtare măștii, obligatorie în toate spațiile publice deschise, în localitățile cu rata de infectare peste 6 la mie

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise în localitățile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori. Ordinul comun a fost semnat astăzi de ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, și de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și urmează să fie publicat astăzi în Monitorul Oficial. Ordinul prevede și câteva excepții de la regulă.

În județul Constanța, incidență de peste 6 cazuri la mie se înregistrează, azi, în municipiul Constanța și localitățile Techirghiol, Adamclisi, Cogealac, Fântânele, Mihail Kogălniceanu, Siliștea, Valu lui Traian.

Ordinul ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie a fost semnat astăzi și va fi publicat tot astăzi în Monitorul Oficial.Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Care sunt excepțiile prevăzute în ordin:

  • Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.
  • Ministerul Sănătății precizează că într-o localitate unde rata incidenței este de peste 6 la o mie de locuitori, o persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat (activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască.
  • Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie să poarte mască.
  • Rămâne, în continuare, în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate indiferent de rata incidenței în localitate: ex: târguri, balciuri, talciocuri, piețe, stații pentru transport în comun etc.
  • Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.
energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Când moartea vine cu peste 300 de cai putere

Wed Oct 6 , 2021
Un Dodge Challenger model 2020 are peste 300 de cai putere. Poate ajunge spre 500, în funcție de motorizare. Mult mai mult decât ai nevoie în oraș. Unele modele au numai tracțiune pe spate. 300 de cai și tracțiune pe spate, combinate cu un șofer căruia îi place viteza, înseamnă […]