Puteți cumpăra fructe și legume românești cu PET-uri

carrefour constanța pet

Carrefour România lansează programul „Plata Cu PET-ul” în Constanța.

Până pe 20 octombrie, locuitorii din Constanța vor putea cumpăra fructe și legume provenite de la producători locali în hipermarketul Carrefour Constanța cu PET-uri. Fiecare PET valorează un fruct sau o legumă. Carrefour transformă plasticul în monedă pentru a stimula consumatorii să folosească plasticul în mod inteligent, prin reducere, refolosire și reciclare.

„Plata cu PET-ul, parte a programului Punem preț pe plastic, reprezintă o inițiativă strategică din programul de sustenabilitate al Carrefour România. Succesul pe care l-a avut programul în București ne convinge că suntem pregătiți să luăm plasticul în serios și să îl folosim inteligent” a declarat Felician Cardoș, Manager Mediu Carrefour România.

Programul-pilot “Plata cu PET-ul” s-a desfășurat la București, în Carrefour Băneasa, timp de aproape 3 săptămâni. La final, Carrefour a colectat peste 7.5 tone de PET-uri, iar cei 3000 de oameni care au vizitat standul au primit la schimb peste 2 tone de fructe și legume provenite de la producători locali.

În ultimii 2 ani, Carrefour România a luat o serie de măsuri în direcția introducerii plasticului într-un traseu circular (reducere, refolosire, reciclare):

  • Prezența unei game extinse de produse biodegradabile, în toate hipermarketurile și supermarketurile – de la tacâmuri, la pungi și saci menajeri, Carrefour oferă clienților alternative pentru consumul de plastic.
  • Vino cu caserola ta de acasă! – un program prin care clienții hipermarketurilor și supermarketurilor Carrefour pot achiziționa produse din zona de Gastronomie în propriile caserole. Compania încurajează astfel refolosirea produselor de plastic, pentru diminuarea consumului. Anul trecut, clienții Carrefour au folosit peste 5 milioane de caserole de plastic pentru zona de Gastronomie, caserole care devin de cele mai multe ori de unică folosință.
  • Colectare selectivă în birourile Carrefour România.
  • Carrefour a fost primul retailer care a introdus, în iunie 2018, punga biodegradabilă de cumpărături. Până acum, au fost folosite peste 23 de milioane de pungi biodegradabile.
  • Carrefour a fost primul retailer care a introdus sistemul de acceptare a produselor cu ambalaj reutilizabil cu reținere de garanție, în toate magazinele cu suprafață de peste 400mp.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.