Putin nu renunță. Care este obiectivul Rusiei în războiul din Ucraina

Putin nu renunță. Care este obiectivul Rusiei în războiul din Ucraina

Obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas, a reafirmat luni preşedintele rus Vladimir Putin, la aproape jumătate de an de la declanşarea unui război neprovocat împotriva Ucrainei, relatează DPA.

În faţa invitaţilor externi la un forum militar anual organizat în apropiere de Moscova, liderul de la Kremlin a susţinut, încă o dată, că „teritoriul regiunii Donbas este eliberat pas cu pas”.


În cadrul reuniunii au fost prezentate tancuri şi rachete ruseşti, Putin lăudând companiile producătoare de arme ruseşti pentru faptul că echipează forţele militare cu „arme moderne care astăzi contribuie la victorie”.

Compania rusă de stat Rosoboronexport a subliniat că sancţiunile occidentale contra Moscovei nu afectează exporturile de echipament militar rusesc. Până la finalul lui 2023 cinci sisteme de apărare S-400 vor fi livrate Indiei, a spus şeful Rosoboronexport, Aleksandr Miheev. Totuşi, directorul Serviciului federal rus pentru cooperare tehnico-militară, Dmitri Şugaev, a recunoscut că s-au înregistrat anumite probleme logistice ”legate de evenimentele politice”.

Pe 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Pentru a se putea apăra, Kievul se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Caz extrem de rar: o pacientă cu două vagine și sept uterin complet a născut la termen un bebeluş perfect sănătos

Tue Aug 16 , 2022
Medicii ginecologi din cadrul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Euromaterna s-au confruntat cu un caz extrem de rar, dar care, în cele din urmă s-a încheiat cu succes, pacienta reuşind, să aducă pe lume, vara aceasta, un băieţel frumos şi sănătos. Povestea este următoarea: pacienta în vârstă de 24 de […]