PUZ pentru un bloc de 20 de etaje la intrare în Mamaia. Cătălin Iacob, USR: „Trebuie să stabilim niște reguli bine definite”

Se dorește modificarea PUZ-ului la intrarea în Mamaia. Foto: Cătălin Iacob/Facebook

În Mamaia ar putea apărea blocuri de 20 de etaje. Anunțul a fost făcut de Cătălin Iacob, consilier USR (unul din cei mai activi consilieri municipali din Constanța).

Acesta a fost, chiar azi, în stațiunea Mamaia să verifice 3 planuri urbanistice propuse de unii dezvoltatori.

„Mai exact două PUZ-uri( P+20 și P+6) și un PUD (P+4). Cel de 20 de etaje este în zona Hotelului Parc, cel de 6 etaje lângă Riviera, iar ultimul lângă Vila Regală. Acestea vor fi analizate de comisia tehnică de urbanism în perioada următoare, iar ulterior vor ajunge pe masa consilierilor locali.”, a spus Cătălin Iacob.

„Mesajul nostru este clar. Dorim să ne dezvoltăm, dar trebuie să stabilim niște reguli bine definite pe care să le respectăm cu toții.”, a precizat consilierul municipal.

Ședința va avea loc vinerea viitoare.

Beneficiarul PUZ-ului este SC Parc Mamaia Nord SRL. Societatea a avut în anul 2020 o medie de 5 angajați, o cifră de afaceri de 783.649 lei și o pierdere de 848 de lei. Are 3 asociați: Dumitrescu Onorina, Dumitrescu Cristian și Dumitrescu Marius, potrivit Confidas.ro.

Firma a început din 2018 demersurile.

Terenul care a generat PUZ-ul face parte din complexul hotelier Parc. Suprafaţa de teren este proprietatea societăţii Parc Mamaia Nord SRL. Pe teren se află o clădire cu funcţiunea de alimentaţie publică, care cuprinde jumătate din fostul restaurant Parc. O parte din construcţia de rezistenţă a clădirii se va desfiinţa. Supraetajarea se face în partea nordică. Deși a cerut în PUZ un P+20, din consultarea publică reiese că vrea să construiască o clădire cu regim de înălţime S+D+P+15 etaje. Evident, dacă PUZ-ul va fi aprobat, legal se vor putea ridica 20 de etaje.

Alte inițiative ale lui Cătălin Iacob găsiți în articolele de mai jos:

Noi prevederi pentru reclamele din zonele turistice ale Constanței. Cătălin Iacob: „Înlocuim kitsch-ul cu rafinamentul”

Firmele luminoase amplasate ilegal vor dispărea din Constanța

Fără coșciuge și coroane funerare la vedere în Constanța

Mai multe articole din domeniul imobiliar puteți citi AICI.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.