PUZ pentru un bloc de 20 de etaje la intrare în Mamaia. Cătălin Iacob, USR: „Trebuie să stabilim niște reguli bine definite”

Se dorește modificarea PUZ-ului la intrarea în Mamaia. Foto: Cătălin Iacob/Facebook

În Mamaia ar putea apărea blocuri de 20 de etaje. Anunțul a fost făcut de Cătălin Iacob, consilier USR (unul din cei mai activi consilieri municipali din Constanța).

Acesta a fost, chiar azi, în stațiunea Mamaia să verifice 3 planuri urbanistice propuse de unii dezvoltatori.

„Mai exact două PUZ-uri( P+20 și P+6) și un PUD (P+4). Cel de 20 de etaje este în zona Hotelului Parc, cel de 6 etaje lângă Riviera, iar ultimul lângă Vila Regală. Acestea vor fi analizate de comisia tehnică de urbanism în perioada următoare, iar ulterior vor ajunge pe masa consilierilor locali.”, a spus Cătălin Iacob.

„Mesajul nostru este clar. Dorim să ne dezvoltăm, dar trebuie să stabilim niște reguli bine definite pe care să le respectăm cu toții.”, a precizat consilierul municipal.

Ședința va avea loc vinerea viitoare.

Beneficiarul PUZ-ului este SC Parc Mamaia Nord SRL. Societatea a avut în anul 2020 o medie de 5 angajați, o cifră de afaceri de 783.649 lei și o pierdere de 848 de lei. Are 3 asociați: Dumitrescu Onorina, Dumitrescu Cristian și Dumitrescu Marius, potrivit Confidas.ro.

Firma a început din 2018 demersurile.

Terenul care a generat PUZ-ul face parte din complexul hotelier Parc. Suprafaţa de teren este proprietatea societăţii Parc Mamaia Nord SRL. Pe teren se află o clădire cu funcţiunea de alimentaţie publică, care cuprinde jumătate din fostul restaurant Parc. O parte din construcţia de rezistenţă a clădirii se va desfiinţa. Supraetajarea se face în partea nordică. Deși a cerut în PUZ un P+20, din consultarea publică reiese că vrea să construiască o clădire cu regim de înălţime S+D+P+15 etaje. Evident, dacă PUZ-ul va fi aprobat, legal se vor putea ridica 20 de etaje.

Alte inițiative ale lui Cătălin Iacob găsiți în articolele de mai jos:

Noi prevederi pentru reclamele din zonele turistice ale Constanței. Cătălin Iacob: „Înlocuim kitsch-ul cu rafinamentul”

Firmele luminoase amplasate ilegal vor dispărea din Constanța

Fără coșciuge și coroane funerare la vedere în Constanța

Mai multe articole din domeniul imobiliar puteți citi AICI.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Unele spitale covid mai au o mână de pacienți

mie mai 12 , 2021
Numărul de pacienți internați în spitalele covid este în continuă scădere în județul Constanța. În unele dintre unități, aceștia pot fi numărați pe degetele de la o mână. În acest moment, sunt 115 persoane internate, dintre care 109 din județul Constanța și 6 din alte județe, a anunțat Prefectura Constanța. […]
spital boli infectioase constanta

V-ar putea interesa și: