RADET Constanța începe, de joi, furnizarea căldurii

radet constanța

RADET Constanța a anunțat că va începe de joi, 31 octombrie, furnizarea căldurii în imobilele racordate la sistemul centralizat.

„Având în vedere că prognoza meteorologică pentru perioada următoare indică o scădere accentuată a temperaturilor exterioare, coroborat cu faptul că înregistrăm la sediul R.A.D.E.T. din ce în ce mai multe solicitări de a porni furnizarea căldurii pentru încălzirea locuințelor, creșelor, grădinițelor ș.a., vă comunicăm prin prezenta că în această perioadă desfășurăm activitățile ce se impun, așa încât, în data de joi 31.10.2019, orele 18:00, vom asigura căldura necesară consumatorilor racordați la sistemul de termoficare aparținând Consiliului Local Municipal Constanța.”, se arată într-un comunicat al regiei.

La Dispeceratul R.A.D.E.T. puteți să comunicați orice disfuncționalitate apărută cu privire la această operațiune. Numerele de telefon sunt: 0241.616.792 sau 0341.461.000.

Prețul unei gigacalorii în municipiul Constanța va fi de 517,6 lei. Populația va plăti 250 de lei.

„Diferența dintre prețul local – prețul format din prețul de producere al energiei termice și tarifelor serviciilor de transport, distribuție și furnizare a energiei termice, și prețul local de facturare către populație, denumită subvenție, în sumă de 267,60 lei/Gcal, va fi suportată de bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Constanța”, scrie directorul RADET, Liviu Popa.

Subvenția reprezintă așadar mai mult de jumătate din prețul de producție. Banii vin de la bugetul local, cu alte cuvinte toți constănțenii și toate firmele din oraș vor plăti pentru ca cei care sunt abonați la sistemul centralizat să plătească mai puțin de jumătate față de costul real.

Vă recomandăm și:

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.