Radiografia unui succes. Cum a reușit consilierul Tudorel Chesoi reducerea taxelor locale. VIDEO

Tudorel Chesoi sedinta consiliu local
Tudorel Chesoi ia cuvântul în timpul ședinței de consiliu local de vineri, 29 ianuarie 2016

Când am auzit prima dată proiectul, am fost neîncrezător. Mai mult, mi-am spus că nu va avea cum să treacă. Propunerea suna așa: să reducem impozitul pe clădirile nerezidențiale. Cota inițială era de 1,5%, consilierul PNȚCD Tudorel Chesoi, căci despre el este vorba, propunea o valoare mult mai mică.

Eram neîncrezător pentru că decizia fusese luată. SPIT calculase și spunea că peste 97% dintre constănțeni plătesc mai puțin (de parcă aceasta ar fi o justificare ca restul să plătească de 20 de ori mai mult). Politic, ”armata” PSD părea hotărâtă. Liberalii mai cârcoteau pe Facebook, dar inițiativele lor sunt ca în Caragiale: sublime, dar lipsesc cu desăvârșire. Ce putea așadar să facă un singur consilier din 27?

Nu îl laud, spun numai ce am văzut. L-am văzut pe Tudorel Chesoi vorbind cu specialiști, căutând soluții. L-am auzit vorbind la telefon cu cei afectați de această măsură (și nu, le spun cârcotașilor, el nu este afecatat ca om de afaceri; dimpotrivă, pentru firmele care au clădiri în proprietate primăria a redus drastic impozitele). A scris apoi un proiect de hotărâre pe care l-a depus la primărie. Între noi fie vorba, ce avea de pierdut? Asta trebuie însă să facă un consilier local.

Surprinzător pentru mine, cum spuneam, propunerea a fost acceptată de primarul Decebal Făgădău. Aveți mai jos și o scurtă declarație video a sa, în care explică de ce.

Cert este că cei doi, Tudorel Chesoi și Decebal Făgădău, au depus împreună un proiect de hotărâre prin care cota de impozit pentru clădirile nerezidențiale scade de la 1,5% din valoarea clădirii la 0,25%. Proiectul a fost aprobat astăzi de către consilierii locali.

O luptă, pe care o credeam pierdută din start, a fost câștigată. Sunt convins că vor urma și altele. Poate, sper, pentru binele constănțenilor, și de alți consilieri locali.

Despre bugetul Constanței, pe larg, consilierul Tudorel Chesoi mi-a vorbit în această seară la Dobrogea TV.

 

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Radiografia unui succes. Cum a reușit consilierul Tudorel Chesoi reducerea taxelor locale. VIDEO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cum puteți vedea cinci planete - observațiile astronomice continuă

Fri Jan 29 , 2016
Între 20 ianuarie și 20 februarie, pe cer are loc un remarcabil spectacol: cinci planete din sistemul nostru solar se vor alinia. Este vorba de planetele Mercur, Venus, Saturn, Marte și Jupiter. Ele vor fi vizibile de pe Terra. Este un eveniment rar, ultima oară fiind admirat în urmă cu […]