Radu Mazăre, ACHITAT, dar amendat cu 5.000 de lei. Decizia nu este definitivă

Radu Mazare

Radu Mazăre, în cartierul Henri Coandă, în 2014, arătând jurnaliștilor documente care, spunea el, arată că este nevinovat

Radu Mazăre a fost achitat într-unul dintre dosarele deschise de către DNA.

Este vorba despre cel în care este acuzat că ar fi primit șpagă pentru a atribui unei anumite firme construcția locuințelor sociale din campusul Henri Coandă.

Decizia nu este definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), cei care au dat sentința, au decis totuși să-i dea fostului primar de la Constanţa o amendă de 5.000 de lei. Şi fratele acestuia, Alexandru Mazăre, a fost achitat pentru complicitate la luare de mită, şi în cazul acestuia fiind dispusă o amendă penală de 5.000 de lei. 

Instanţa supremă a dispus achitarea şi în cazul omului de afaceri Avraham Morgenstern pentru dare de mită. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă.  

La ultimul termen de judecată, procurorul a cerut condamnarea la șapte ani de închisoare cu executare pentru Radu Mazăre, și tot atât pentru fratele acestuia, Alexandru, iar pentru Avraham Morgenstern, DNA a propus cinci ani. 

Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale “Henri Coandă” – pentru ca să-l ajute pe acesta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului. Şi fratele fostului primar al Constanţei, Alexandru Mazăre, este cercetat în acest dosar pentru luare de mită, după ce ar fi primit, şi el, bani în contextul favorizării firmei care a construit campusul de locuinţe sociale “Henri Coandă”. Fostul primar al Constanţei se află, potrivit ultimelor date, în Madagascar, apărătorii lui Radu Mazăre depunând pe 10 mai, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, certificatul de solicitare de azil în Madagascar emis pe numele fostului edil, documentul fiind valabil un an de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.