Radu Mazăre cere audierea lui Victor Ciutacu în dosarul ”Polaris”

mazare-dna

Avocatul lui Radu Mazăre a cerut, marți, magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție audierea realizatorului TV Victor Ciutacu, în dosarul „Polaris”. În acest mod, el ar putea demonstra că fostul primar al municipiului Constanţa făcea rating mare la televiziuni, astfel că nu ar fi fost nevoie să finanţeze şi să controleze postul local Neptun TV, potrivit News.ro.

Marți, instanţa supremă a judecat dosarul în care fostul primar Radu Mazăre este acuzat că ar fi primit şapte milioane euro de la firma Polaris M Holding pentru ca această societate să câştige licitaţia pentru serviciul de salubrizare, prejudiciul depăşind 200 de milioane de lei.

Avocatul lui Radu Mazare a cerut instanţei să admită audierea a zeci de martori, inclusiv a lui Victor Ciutacu, dar şi să aprobe efectuarea unei expertize financiar-contabile. În ce priveşte audierea lui Victor Ciutacu în calitate de martor, avocatul a spus că Radu Mazăre a apărut în mai multe emisiuni ale acestuia, iar prin audierea lui apărarea vrea să demonstreze că fostul primar „a făcut rating mult mai mare şi nu ar fi avut rost să finanţeze şi să controleze postul local de televiziune”.

O alta cerere vizeaza audierea celor 23 de consilieri locali din 2008 care au votat pentru semnarea contractului de salubrizare a Primăriei Constanţa cu firma Polaris M. Holding. „Mazăre doar a iniţiat hotărârea, consilierii au votat-o”, a precizat avocatul fostului primar. Avocaţii au mai solicitat să fie audiaţi directorii Neptun TV, care să explice că Radu Mazăre nu avea cum să influenţeze politica editorială a postului de televiziune.

Instanta suprema urmează să se pronunţe pe toate aceste cereri.

În acest dosar, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat în rechizitoriu că Radu Mazăre ar fi primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte.

Alături de Radu Mazăre sunt judecaţi deputatul PSD Eduard Martin, asociat al SC Polaris M Holding SRL, şi mai mulţi funcţionari din Primăria Constanţa, precum şi omul de afaceri Sorin Strutinsky. Şi firma Polaris M Holding SRL a fost trimisă în judecată în această cauză.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, ajutat de Sorin Strutinsky, ar fi solicitat peste două milioane de euro, din care ar fi primit aproximativ un million de euro şi aproape 2,5 milioane de lei de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, pentru a le facilita emiterea documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Radu Mazăre mai este acuzat că, în perioada 2008-2014, cu ajutorul lui Strutinsky, ar fi primit de la firma Polaris M Holding, al cărei asociat şi administrator era Eduard Martin, peste şapte milioane de euro, pentru că ar fi asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului pentru o perioadă de 25 de ani, ulterior fiind încheiat şi un act adiţional prin care valoarea contractului a fost majorată nejustificat cu zece milioane de lei.

Anchetatorii au mai arătat, în actul de sesizare a instanţei, că în perioada noiembrie 2006 – 2013, Radu Mazăre ar fi participat la încheierea a 12 contracte între Primăria Constanţa şi o societate controlată de el şi de Sorin Strutinsky, în valoare totală de peste şase milioane lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.