Radu Mazăre: „De-a lungul carierei m-am străduit să fac lucruri bune şi să-i ajut pe mulţi. Aducerea mea s-a făcut înainte de alegeri pentru a fi prezentat ca pe un trofeu”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
radu mazăre
Radu Mazăre rămâne în închisoare, după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au respins joi o contestaţie în anulare. Acesta ceruse anularea condamnării la nouă ani de închisoare primită în dosarul retrocedărilor, scrie Agerpres.

Decizia instanţei este definitivă.

Radu Mazăre a declarat în sala de judecată că a fost extrădat din Madagascar pentru a fi prezentat în România ca un trofeu înainte de alegeri, iar predarea sa autorităţilor române a fost “frauduloasă”.

„Sigur că numele meu e şi notoriu şi controversat. De-a lungul carierei m-am străduit să fac lucruri bune şi să-i ajut pe mulţi. Aducerea mea s-a făcut înainte de alegeri pentru a fi prezentat ca pe un trofeu. Acolo fiind (în Madagascar – n.r.), s-au făcut presiuni în fiecare zi asupra mea pentru a semna că sunt de acord să renunţ la legea din Madagascar. Eu am cerut să fiu prezentat în faţa unui judecător. (…) A început ca o procedură de extrădare legală şi a sfârşit ca o predare frauduloasă. Scopul este evident. Am văzut o corespondenţă a Interpol şi am văzut că cei de acolo se grăbeau să mă predea fără a fi prezent în faţa unui judecător”, a spus Mazăre.

Pe de altă parte, avocatul lui Mazăre a solicitat ca fostul primar să fie trimis înapoi în Madagascar, pentru a fi reluată procedura de extrădare, însă judecătorii au respins această cerere.

Radu Mazăre a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, în mai 2019, la nouă ani de închisoare, cu executare, în dosarul retrocedărilor în care inițial primise o pedeapsă cu suspendare. Acesta a fost găsit vinovat de retrocedarea nelegală a unor terenuri și plaje din Constanța și Mamaia, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia de joi a venit după 11 ani de procese. În acelaşi dosar au mai fost judecați Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al CJ Constanţa, care a primit 5 ani de închisoare, Dragoş Săvulescu și Cristian Borcea, foști acționari ai echipei de fotbal Dinamo București, care a primit tot 5 ani de închisoare cu executare.

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.