Radu Mazăre împlinește 51 de ani. Ce îi urați?

radu mazăre 51 ani
Radu Mazăre în diferite ipostaze, de-a lungul anilor: costumat pentru carnaval, alături de bătrâni și nevoiași, în fața DNA, alături de IPS Teodosie, care îl iubește, în sediul primăriei, unde își amplasase un panou pe care scria că este „anchetat”, pe vremea când sintagma „statul paralel” nu se inventase

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, împlinește, pe 5 iulie, 51 de ani.

A fost ales deputat pe listele Partidului Democrat, în anul 1997. În 2000, a câștigat primăria ca independent, iar în 2003 și a preluat organizația județeană. A demisionat în 2015, lăsându-l la conducere pe unul din viceprimari, Decebal Făgădău. În 2017 a plecat în Madagascar, iar în 2019 a fost adus în România, pentru a-și ispăși o pedeapsă de 9 ani de închisoare.

Radu Mazăre a condus cu mână de fier Constanța, împreună cu prietenul său, Nicușor Constantinescu. S-a remarcat în campania electorală din 2000 ca un tânăr care face lucruri. S-a urcat pe blocuri, la propriu, în timpul campaniei, pentru a le zugrăvi. Încă din primii ani, a început retrocedările de terenuri, pentru care a fost judecat după o lungă perioadă și pentru care este, acum, în închisoare. Circa 1 milion de metri pătrați de teren a au fost retrocedați ilegal, au decis judecătorii.

După 15 ani petrecuți la primărie, Mazăre a lăsat în urmă un oraș ca un bolnav incurabil. Un cancer s-a răspândit în Constanța. Metastazele sale sunt lipsa de speranță, economia în derivă (bugetul este la jumătate față de cel al Clujului), haosul urbanistic, degradarea valorilor normale într-o societate. Mazăre a inventat pachetele cu alimente, pentru care bătrânii sărmani stăteau la cozi grotești. Își trecea și numele pe pungi. Cozile foamei. A dat autorizații de construire haotic. Blocurile pentru tineri construite pe strada Baba Novac sunt un exemplu de spațiu distrus: sute de locuințe fără locuri de parcare, fără un parc în zonă, etc. Un oraș distrus, în care el și partenerii săi de afaceri au prosperat, dar în care noi, constănțenii, am rămas săraci, un oraș în care ne sufocăm.

Din păcate, Mazăre nu a condus singur Constanța. A avut alături oameni care l-au lăudat și care i-au cântat în strună. Și-a cumpărat liniște politicienilor din opoziție. Nu degeaba avem un cartier care se numește al consilierilor. Îmi spunea cineva chiar că lista consilierilor de opoziție era vizată, dacă vă vine să credeți, chiar de el. IPS Teodosie spunea despre el:

„Este mai mult decât un prieten pentru mine. Pot să spun chiar că-l iubesc. Am întâlnit alţi primari la Bucureşti, îmbrăcaţi în costum, care m-au alimentat cu vorbe. El m-a alimentat cu dragoste. Ceea ce a făcut domnul primar aici, n-am sperat. Tot timpul gândeam la cel mai pilduitor părinte din istoria Bisericii: Sfântul Vasile cel Mare, care în puţinii ani cât a păstorit, a făcut ca niciun om din eparhia lui să nu fie neajutorat.”

Mulți dintre cei care i-au fost alături sunt acum la conducerea orașului, în frunte cu primarul Decebal Făgădău.

Radu Mazăre voia să se căsătorească de ziua lui cu iubita sa, în închisoare. O va face pe 10 iulie, cel mai probabil.

Ce îi urați de ziua lui?

Vă recomandăm și:

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea3 thoughts on “Radu Mazăre împlinește 51 de ani. Ce îi urați?

  1. Lui Mazare, de ziua lui, ii urez un sincer “La multi ani cu rxecutare integrala”!

  2. Fostului primar, de ziua lui, ii doresc:
    -ani multi de viata pentru a putea executa integral pedepsele pe care le va primi
    -reintalnirea cu cei cu care a infaptuit “GOLANIILE care au DISTRUS CONSTANTA” in penitenciarele patriei
    -modificarea Codului Penal astfel incat, politicienii hoti, criminalii si violatorii sa nu poata benficia de nici macar o “ORA” de reducere a pedepsei iar daca acest lucru inseamna discriminare atunci pentru toti infractorii pedepsele sa fie cumulate si nu contopite ca in prezent
    – Traditionalul “La Multi Ani cu Sanatate”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

FOTO SMURD și ISU, „pe fază” la NEVERSEA

Fri Jul 5 , 2019
SMURS și ISU Dobrogea au fost „pe fază” în prima zi de NEVERSEA și au intervenit de câte ori a fost nevoie. „În prima zi a festivalului, 102 pompieri, paramedici SMURD si voluntari ISU, in 3 Puncte de Prim Ajutor ( PPA) si 2 Posturi Medicale Avansate (PMA) cu 3 […]