Radu Mazăre – prizonier în libertate

Radu Mazăre este cercetat în libertate, dar, cu toate acestea, este prizonier.

Omul care iubește marea, plaja, wind surfing-ul este prizonierul propriei funcții și imagini. A spus-o el însuși: a obosit. A obosit să se prefacă, să fie faraon, Ludovic, ofițer – să fie măscăriciul mulțimii. Nu o face gratuit: toate acestea aduc turiști (e adevărat, turiști pe care mulți constănțeni nu îi doresc), iar aceștia aduc bani. Dacă ai hoteluri și alte afaceri în Mamaia, banii ăștia se întorc și la tine.

Mazăre este însă nu numai prizonierul propriei funcții, ci și al sistemului pe care l-a creat. Ar fi plecat de acum doi ani și jumătate în țări în care vântul bate tare și femeile sunt frumoase, dar sistemul nu i-a dat voie. Fără el, partenerii săi ar fi fost pierduți. Fiecare are rolul său bine definit.
Nu e un secret că nu îi (mai) place să fie primar, că ar fi vrut să plece. Mi-a spus-o de acum trei ani, iar recenta a declarat-o cu subiect și predicat, public. Între un val bun pe o mare exotică și datul cu subsemnatul la DNA nici măcar nu este o alegere prea grea.Gândiți-vă și că are în spate peste un deceniu de primărie și zeci de dosare, care înseamnă sute, mii de ore de stres (fie că ești vinovat sau nu). Luați în calcul și că, în vara aceasta, împlinește 47 de ani, dar și cele câteva sute de mii de euro pe care le are, cash, acasă. Adăugați și averea reală pe care a strâns-o (mă refer la acțiunile pe care le deține, ca să nu facem alte speculații). Ar putea să trăiască în Brazilia, Madagscar, Papua Noua Guinee sau oriunde altă parte.Mazăre ar fi trebuit să plece la ultimele alegeri. Acum pare că este prea târziu.

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.