Radu Mazăre, Sorin Strutinsky și Nicușor Constantinescu, afaceri profitabile și din închisoare

Radu Mazăre, Sorin Strutinsky și Nicușor Constantinescu

Constănțenii pot remarca, de câteva luni, că în locul fostei piețe Brick, asociată cu Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky, se construiesc două supermarket-uri: Kaufland și Lidl. Lângă ele există deja alte două. Magazinul Brick, de materialul de construcții, aflat lângă ele merge foarte bine. Deși cei trei se află în închisoare, firmele în care sunt administratori au profituri importante.

Detalii aici: Patrulaterul supermarket-urilor

Toți sunt acum în închisoare, după ce au fost condamnați la pedepse grele.

Zona din Inel II în care se construiesc noile supermarket-uri poartă și numele de zona Brick. Așa îi spun unii localnici. Acolo a fost și este cartierul general al firmelor tripletei care a condus orașul Constanța circa 20 de ani (și o parte din județ). Acolo își avea biroul Sorin Strutinsky. Și acum, pe strada Ion Roată numărul 3 este sediul unora dintre cele mai puternice firme în care sunt implicați cei trei.

În prezent, se lucrează la magazinele Kaufland și LIDL din zona Brick. Panoul informativ montat la una din clădiri ne spune că beneficiar este Sigma Trading SA, pentru investitorul SC FiveHolding SA, iar constructor este Tomis General Contractor.

Sigma Trading SRL are ca acționari pe:

 • Five-Holding SA – 47,79%
 • Constantinescu Nicușor-Daniel – 15,33%
 • Mazăre Radu-Ștefan – 15,33%
 • Strutinski Gabriel-Sorin – 15,33%
 • Cârciog Elisabeta Diana – 3,11%
 • Cârciog Ioana – 3,11%

Firma cu sediul pe strada Ion Roată nr. 3 se ocupa de închirierea si subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate și a avut în 2022 o cifră de afaceri de 1.228.231 lei și un profit de 465.733 lei. A avut în medie 3 angajați.

Five-Holding SA are ca acționari pe:

 • Cypress Capital Management (Romania) Ltd., cu sediul în Cipru – 86%
 • Tomis Genera Contractor SA – 7%
 • Ciuceanu Valentin – 4,5%
 • Nechita Oana-Olivia – 2,5%

Firma cu sediul tot strada pe Ion Roată nr. 3, care deține magazinul Brick, a avut în 2022 o cifră de afaceri de 159.820.546 lei (mai mare cu 12% față de anul precedent) și un profit de 1.355.877 lei (mai mic cu 18%). A avut o medie de 291 de angajați. Five-Holding a fost înființată de Gheorghe Oancea, unul din apropiații lui Radu Mazăre.

Tomis General Contractor SA are ca acționari pe:

 • Five-Holding SA – 98.678%
 • Listă acționari – 1,32%

Firma are sediul tot pe strada Ion Roată numărul 3 și are ca obiect de activitate fabricarea de construcții metalice si parti componente ale structurilor metalice. În 2022 a avut o cifră de afaceri e 29.526.308 lei (în creștere cu 53% față de 2021), un profit de 837.304 lei (153% mai mult față de 2021) și un număr mediu de 59 de angajați.

De la Brick la blocuri

Five-Holding SA vrea să construiască și blocuri. În urmă cu un an, Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a analizat o cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ – reglementare teren str. Eliberării nr. 62, zona Eliberării – Halta Traian lot 1, inițiator Five Holding SA prin Ciuceanu Valentin. Firma vrea să construiască în acea zonă un ansamblu blocuri locuințe colective + spații comerciale 2s+P+6e – S+P+9e. În 2020, firma obține un certificat de urbanism ce prevedea elaborarea unui plan urbanistic de detaliu în zona Poarta 3-4, pentru construcția unei clădiri de birouri, în apropierea construcției abandonate de pe strada Traian.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Radu Mazăre, Sorin Strutinsky și Nicușor Constantinescu, afaceri profitabile și din închisoare

  1. Nimic, ei sînt săraci lipiți, totul e pe numele rudelor și al intermediarilor. Mai mult de atît, din cele peste 300 de terenuri vîndute de Mazăre nu mai pot fi recuperate 80 din cauza suveicilor și a ”cumpărătorilor de bună credință”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum va fi vremea azi și mâine în Dobrogea

mie ian. 17 , 2024
Deși în țară sunt anunțate ninsori și vreme rea, prognoza meteorologică pentru Dobrogea, pentru intervalul 17.01.2024 ora 08:00 – 18.01.2024 ora 08:00, arată că vremea va fi în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare […]

V-ar putea interesa și: