Radu Mazăre va fi extrădat, dar s-ar putea să mai dureze

Radu Mazare
Radu Mazăre, în cartierul Henri Coandă, în 2014, arătând jurnaliștilor documente care, spunea el, arată că este nevinovat

Radu Mazăre va fi extrădat în România, anunţă ziarul L’Express de Madagascar.

Ziariștii citează afirmaţiile ministrului Justiţiei din această ţară, Jean Jaques Randrianasolo, care a subliniat că această persoană condamnată va fi deferită justiţiei române.

Publicația susţine că Mazăre ar fi cerut azil în Madagascar, iar protecția sa ar ține de competența Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi.

Surse ONU au declarat pentru L’Express de Madagascar, că „acest om are dreptul să aștepte răspunsul la solicitarea sa, care va fi examinată de Înalta Curte de Justiţie la 21 ianuarie 2020″.

„În acest interval, nu îl putem forţa să părăsească ţara în care a cerut azil”, au mai spus aceleaşi surse. 

Ministrul Justiţiei Ana Birchall a anunţat că dosarul de extrădare a lui Radu Mazăre a fost predat luni autorităţilor competente din Madagascar.

„Astăzi, 13 mai, dosarul de extrădare a domnului Radu Ştefan Mazăre a fost predat autorităţilor competente din Republica Madagascar. La ora 8:00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 9:00 a fost predat Ministerului Justiţiei din Republica Madagascar. Dosarul cuprinde cererea de extrădare, precum şi toate documentele transmise de instanţele competente din ţara noastră, atât în limba română, cât şi traduse autorizat în limba franceză. Astfel, Ministerul Justiţiei din România şi-a îndeplinit obligaţia legală în conformitate cu atribuţiile conferite de Legea 302 din 2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală. 

Radu Mazăre. condamnat la 9 ani de închisoare, a fost arestat în 8 mai, pentru şase zile.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.