Raed Arafat: „Când mă duc la minister, portarul nu deschide bariera până nu îmi ia temperatura”

raed arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că oamenii trebuie să se obişnuiască cu măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, între care măsurarea temperaturii, subliniind că lui însuși îi ia temperatura portatul ministerului.

Arafat a menţionat şi faptul că unii oameni nu vor să li se măsoare temperatura atunci când intră într-un supermarket.

”A apărut o abordare interesantă cu luatul temperaturii. Astăzi am fost sunat de o persoană care mi-a spus că nu este corect… Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu aceste lucruri. Este normal ca în faza asta, daca intri cu febră, pui în risc viaţa altora. Această măsură este foarte normală. Există un curent care îndeamnă oamenii să refuze acest lucru. Eu când mă duc la minister, portarul nu deschide bariera până nu îmi ia temperatura”, a subliniat el.

Rad Arafat a mai spus, luni seară, la Digi 24, că faptul că multe persoane folosesc maşinile personale este un lucru bun pentru că nu aglomerează transportul în comun. El a atras însă atenţia că dacă în maşină se urcă persoane care nu locuiesc în aceeaşi casă trebuie să poarte mască.  

A mai declarat că nu este bine ca oamenii să stea la cozi şi că fiecare trebuie să îşi asume responsabilitatea pe partea lui în sensul de a proteja oamenii.  

„Există posibilitatea ca aceste instituţii să fie amendate. Eu sper sa nu ajungem acolo şi lumea să înţeleagă rolul ei”, a adăugat el.  

Arafat a vorbit şi despre importanţa relaxării graduale.  

„Cei care nu au înţeles în weekend, fără să generalizăm, astfel de comportamente riscul lor este să crească numărul cazurilor şi încetinirea măsurilor de relaxare. Noi trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus, nu sa revenim la situaţia de dinainte. O creştere controlabilă nu ar fi o problemă, o creştere necontrolabilă ar fi o problemă, atunci înseamnă că am eşuat. Acum noi suntem printre ţările care au trecut cu un impact mai uşor”, a afirmat el.  

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Joi, zi importantă pentru România în lupta împotriva coronavirusului

Tue May 19 , 2020
Joi, 21 mai, este o zi importantă pentru România în lupta împotriva coronavirsului. Este data la care vom vedea efectele celor trei zile de relaxare. „Efectul celor trei zile îl vom vedea de joi încolo, când vom vedea dacă această bucurie exagerată sau senzaţie de libertate exagerată va produce şi […]
O imagine microscopică a SARC CoV- 2, virusul care cauzează Covid 19. Foto: Associated Press via Los Angeles Times