Raed Arafat: „Rog populația să nu meargă în vizite de Paște, să nu primească alți oameni în case”

Raed Arafat. Foto: Constanța 10%

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, susține că, în acest moment, nu se pune problema unei relaxări a măsurilor.

Arafat a făcut un apel la populație să mai aibă răbdare o perioadă, însă a explicat că și ulterior relaxării măsurilor va trebui să trecem în etapa de conviețuire cu noul coronavirus, iar populația va trebui să respecte distanțarea socială și măsurile de igienă.

„Aportul medicilor este unul extrem de important, dar ei se ocupă de cazurile din spitale. Mai important este aportul populației, oameni care trebuie să fie responsabili, să nu ajungă la spital, să nu se îmbolnăvească și să permită sistemului medical nu fie suprasolicitat.

Comportamentul populației este extrem de important, iar rugămintea mea pentru toți este să nu ia în considerare ceea ce se vorbește în spațiul public, că e gata, că ne relaxăm, că nu mai este nevoie să ne protejăm. Nu suntem în situația de a impune o relaxare a măsurilor.

Rog populația să nu meargă în vizite de Paște, să nu primească alți oameni în case. Dacă au ceva de dus, să lase la ușă și să plece. Chiar și câteva minute pot fi fatale pentru acel om.

Intrăm într-o perioadă de Sărbători, acum este bine și peste câteva zile vom culege foarte mulți bolnavi, vom avea cazuri grave.

Până la găsirea unui vaccin, măsurile de igienă, masca pe față, distanțarea socială, toate aceste măsuri vor continua și după ce trece valul. Acestea sunt măsuri de conviețuire cu virusul respectiv, care nu dispare, cel puțin nu vedem să fie semne în acest sens. Dacă aveam un vaccin era mult mai simplu, dar și după ce vom avea o relaxare a măsurilor, măsurile de igienă și distanțare socială vor fi menținute. Din acel moment, soluția este în mâinile populației, toți vor avea o responsabilitate foarte mare.”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Prefectul George Niculescu: „Spitalele din județul Constanța sunt pregătite pentru lupta împotriva COVID-19”. Câte paturi sunt disponibile

Thu Apr 16 , 2020
În contextul răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României, DSP Constanța a elaborat un Plan Alb de organizare a sistemului sanitar din județul Constanța, aprobat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Cu ajutorul acestui plan, au fost desemnate unitățile medicale principale și cele suport de tratare a persoanelor confirmate cu […]