Raed Arafat: „Un vaccin până la sfârșitul anului e probabil deja”

vaccin covid 19

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, este de părere că un vaccin pentru Covid-19 e probabil să apară până la sfârșitul anului, dar că vom trăi cu noul coronavirus pe parcursul iernii şi poate în prima parte a primăverii.

„De vaccin se vorbeşte deja pentru sfârşitul anului, începutul anului viitor. Se pare că încet – încet e clar că vom avea un vaccin. Nu vorbim de un vaccin netestat pentru că altfel poate că unele vaccinuri netestate suficient ar putea fi administrate, dar nimeni nu ar vrea sa facă acest lucru. Un vaccin pe la sfârşitul anului e probabil deja. Eu vă spun, la modul acesta de joc, poate că până în primăvara – vara anului viitor. Trebuie să ne aşteptăm ca acest lucru să continue până atunci. Dacă apare un vaccin în cantităţi suficiente, să fie vaccinată o parte importantă din populaţie, mai ales partea vulnerabilă, va scădea impactul lui şi după asta o să fie totul ok, încet – încet ne  întoarcem la realitate. Acum avem Remdesivirul care  este folosit şi în România, dar sunt cercetări multe”, a declarat Raed Arafat la Antena 3, vineri seara.

Întrebat cât vom mai trăi cu acest coronavirus, Arafat a explicat că cel puţin în această iarnă noul virus va fi prezent.

„Cred că iarna asta trăim cu el şi poate prima parte a primăverii trăim cu el. Dacă se întâmplă ceva mai rapid ca şi parte de cercetare pe terapie sau vaccin într-o cantitate importantă care să ne permită să vaccinăm majoritatea celor vulnerabili. Cred că dacă va apare ne va permite să salvăm vieţi, să evităm răspândirea şi să evităm efectul lui, să ne întoarcem la o viaţă cât mai normală”, a declarat Arafat.

Secretarul de stat a mai precizat că încă suntem în primul val de îmbolnăviri.

„Pentru România nu cred că am intrat în val 1, val 2,  cred că este un prim val care a continuat, la un moment a început să scadă, dar noi nu am apucat să spunem că am terminat un val. Noi înainte să ajungem la un nivel de  siguranţă, am început să creştem. Părerea mea este că noi continuăm primul val, dar cu o agravare a lui”, a declarat Raed Arafat.

Citește și: România nu se imunizează. Suntem în primul val pandemicPuteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident rutier în Mamaia. A lovit 3 mașini parcate

sâm sept. 5 , 2020
Un accident rutier s-a produs în stațiunea Mamaia sâmbătă, în jurul orei 08.10. Un conducător auto nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcție de mers și a intrat in coliziune cu un vehicul. În urma impactului, alte 3 autoturisme care se aflau parcate au fost avariate. „Unul dintre conducătorii auto, […]
accient mamaia

V-ar putea interesa și: