RAEDPP Constanța reabilitează două imobile din zona istorică

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a demarat în această săptămână lucrările de reparații exterioare la două imobile pe care le are în administrare. Cele două clădiri cu destinația de locuință, situate în zona peninsulară a municipiului (în proximitatea Bisericii armene), au fost construite în perioada 1928 – 1930, iar în decursul timpului au beneficiat doar de lucrări de întreținere și reparații curente.

Conform avizului Direcției Județene pentru Cultură Constanța, la imobilul aflat pe str. Callatis nr. 12 va fi refăcută integral fațada și acoperișul clădirii, iar tâmplăria exterioară va fi schimbată. La clădirea situată pe strada Callatis nr. 14 se vor efectua reparații ale fațadei. Odată cu trecerea timpului s-au produs degradări accentuate, astfel că este necesară înlocuirea tâmplăriei exterioare, precum și  reparații ale finisajelor exterioare, ancadramentelor ferestrelor și brâurilor decorative. 

„Acesta este doar primul pas din seria de demersuri menite să contracareze efectele degradării imobilelor din zona istorică, peninsulară şi zona centrală comercială. Lucrările se vor executa cu respectarea proiectului inițial, conform stilului arhitectonic specific perioadei interbelice. Astfel, se vor utiliza materiale și tehnici de finisaj similare, cu grijă la detalii, pentru a nu altera stilul arhitecturii inițiale. Obligațiile administratorului sunt de a proteja clădiri cum sunt acestea, pentru a putea recupera momente importante din istoria arhitecturii românești”, a precizat directorul general al RAEDPP Constanța, Stere Hira.


Vă recomandăm și:

Teo Hira a dispus un audit referitor la repartizarea locuințelor ANL. Aproape 60% dintre beneficiari au declarat că sunt bolnavi de astm

Opt reguli noi pentru Henri Coandă


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fenomenul cu care se confruntă angajații Polaris în fiecare seară

mie aug. 25 , 2021
Compania Polaris M Holding a publicat, pe pagina sa de socializare, imagini surprinse de lucrătorii de la salubrizare, în data de 24 august în timp ce lucrau în tura de noapte. Sunt imagini pe care aceștia le regăsesc noapte de noapte pe străzile din Constanța. „Deja nu mai suntem surprinși, […]

V-ar putea interesa și: