RAEDPP vă întreabă ce vreți să se întâmple în zona Bazarului Ștefăniță Vodă

bazar stefanita voda

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a făcut primii pași în conturarea profilului unei viitoare investiții pe strada Soveja intersecție cu strada Ștefăniță Vodă – Bazarul Ștefăniță Vodă. Zilele trecute au fost finalizate documentaţia cadastrală şi intabularea, fiind depusă totodată cererea pentru emiterea certificatului de urbanism, în vederea desființării structurii. Pare greu de crezut, dar e adevărat: bazarul din zonă nu a avut niciodată cadastru și intabulare.

Pentru a-i consulta pe toți cei interesați, RAEDPP a creat un chestionar online, care poate fi completat accesând site-ul www.raedpp-constanta.ro. De asemenea, exemplare tipărite ale chestionarului pot fi solicitate de către orice cetățean interesat, la sediul Regiei din b-dul Tomis nr. 101, etaj 1 – Registratură. În urma rezultatelor chestionarului, Regia va propune Autorității tutelare lansarea în dezbatere publică a unui proiect prin care se va realiza cea mai bună investiție pentru comunitate, care să poată duce la creșterea calității vieții locuitorilor din cartierele învecinate.

„În prezent spațiile clădirii sunt insalubre, RAEDPP Constanța aflându-se în imposibilitatea de a încheia contracte pentru desfășurarea de activități economice din cauza stadiului avansat de deteriorare în care se află. Regia a procedat în luna august 2021 la protejarea cu mesh-uri perimetrale a imobilului, după ce în septembrie 2020, contractele de asociere încheiate de Regie cu agenții economici care își desfășurau activitatea în incintă au încetat prin ajungere la termen.”, au precizat reprezentanții regiei.

Bazarul Ștefăniță Vodă a fost edificat pe terenul situat pe strada Soveja – intersecție cu strada Ștefăniță Vodă, în suprafață de 3.350 mp, proprietate a Municipiului Constanța, administrat de RAEDPP Constanța conform HCLM nr. 349/22.06.1995, art. 1, pct. 2, lit. d) și HCLM nr. 52/05.03.1996, art. 1, inventariat în domeniul privat al Municipiului Constanța în baza HCLM 598/22.10.2008.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

6 comentarii

  • Zona verde

  • Nicolae Nazaru

    La cum arata , cu siguranta cladirile trebuiesc daramate. In loc se poate construi un loc de relaxare cu bancute si spatiu verde. Nu cred ca e nevoie de spatii comerciale , cand in zona sunt doua Malluri de mari dimensiuni.

  • Parc fără construcții.

  • Parc, pentru cine? Ar trebui desfiintat si Henri Coanda. In palas cu ei

  • Intai trebuie ras cartierul henry coanda, ars terenul pentru dezinfectie si inlocuit pamantul pana la stratul de argila. Apoi se poate face orice acolo si in locul bazarului: parc, blocuri anl, terenuri de sport,gradinita,cresa…

  • Spital de pediatrie că tot caută primarul Virgil Chirac teren var lauda tot orașul Constanța ar fi perfect poate o citi și el acest răspuns

Leave a Reply

Your email address will not be published.