Rafinăria Petromidia, zguduită de explozii mortale, a organizat un exercițiu pentru „verificarea capacității de răspuns și eficiența fluxului de comunicare”

Rompetrol Rafinare, companie membră a grupului KMG International, a desfășurat astăzi un exercițiu în rafinărie, derulat în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța. „Acțiunea a vizat verificarea capacității de răspuns și eficiența fluxului de comunicare a tuturor factorilor implicați.”, a transmis compania.

Scenariul conceput de specialiștii Rompetrol Rafinare, alături de reprezentanții ISU „Dobrogea”, a constat în degajarea unui nor de gaz petrolier lichefiat în proximitatea rezervoarelor, cu posibilitate de extindere la facilitățile din zonă, situație în care două victime ar fi suferit intoxicări.

Prima acțiune a fost întreprinsă de Serviciul Privat de Situații de Urgență al rafinăriei (GSS Fire Services) cu 10 pompieri și medicul rafinăriei, care a aplicat toate măsurile standard pentru astfel de cazuri – alarmare, intervenție, alertare a autorităților.

Conform Planului de Răspuns pentru Situații de Urgență al rafinăriei, a fost activată celula internă de urgență pentru coordonarea exercițiului.

Apoi, în a doua etapă a exercițiului a fost evaluată reacția ISU „Dobrogea” Constanța, care a acționat cu 11 salvatori și 3 mijloace tehnice, iar acțiunea a fost finalizată în aproximativ 40 de minute, toate obiectivele fiind îndeplinite cu succes.

Exerciții de acest tip au loc cu recurență în obiective industriale de tip SEVESO – directivă europeană care se referă la obiective industriale cu risc ridicat în accidente majore.

Reamintim că, în ciuda acestor exerciții, mai multe explozii mortale au zguduit în ultimii ani rafinăria Petromidia din Năvodari.

„Rompetrol Rafinare, companie care operează rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, dar și singura Divizie de Petrochimie din România, menține un contact permanent cu autoritățile de resort, în vederea consolidării măsurilor de siguranță în operare și securitate în muncă.”, spune compania.

Rafinăria Petromidia este cea mai mare unitate de profil din România, reprezentând circa 40% din capacitatea de rafinare din țară.

Acționarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% – direct și indirect) și Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Recomandări:

Angajați ai Petromidia, asigurați la o companie controlată de familia dictatorului Nursultan Nazarbaev

Garda de Mediu a amendat proprietarul Petromidia cu 50.000 de lei în urma exploziei din 29 aprilie


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 comentarii la “Rafinăria Petromidia, zguduită de explozii mortale, a organizat un exercițiu pentru „verificarea capacității de răspuns și eficiența fluxului de comunicare”

  1. Nu-mi place nici mie că explodează Petromidia aparent în fiecare an, dar cum puteți să spuneți că „în ciuda acestor exerciții, mai multe explozii mortale au zguduit în ultimii ani rafinăria”, în contextul în care ultima explozie a fost în martie și exercițiul ăsta a fost azi 💀

    1. Răspunsul la intrebarea dv se află în această frază trimisă de departamentul de PR al Rompetrol, care se alfă în articol: „Exerciții de acest tip au loc cu recurență în obiective industriale de tip SEVESO – directivă europeană care se referă la obiective industriale cu risc ridicat în accidente majore.” Repet: „au loc cu recurență”.

  2. Exercitiu efectiv va fi cand labagii astia de la isu…precum si ipocritii astia atat de la Rompetrol dar si de la Rominserv, care nu mai au loc de muschi si fite pe platforma, vor face exercitiul complet…cu scoaterea personalului de la toate societățile care își desfășoară activitatea in combinat….cand vor trebui efectiv sa evacueze pana la ultimul mohican….doar de aia discutam de SEVESO…Pana atunci foaie verde frunza…suna o alarma…noi mergem sa ne adunăm că sa ne strângem si gata…nu sunteti in stare nici mail sa dati cand dati drumul la sirene, nu de alta dar asa ar cam trebui. Nu sa se cace juma din contractori pe ei ca nu a ti anunțat voi ca probati sirenele……vorbesc unii pe la colturi…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Deschiderea oficială Smart Energy Expo 2024: viitorul se construiește azi

joi sept. 19 , 2024
Smart Energy Expo® 2024 se va desfășura în perioada 19-21 septembrie 2024, la Pavilionul Expozițional Constanța, marcând a treia ediție a acestui eveniment de referință. Organizatorul principal este Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA), cu sprijinul Ministerului Energiei și al unor organizații de prestigiu din sectorul energetic, […]

V-ar putea interesa și: