SC RAJA SA a inaugurat o stație de epurare de 32 milioane lei, la Medgidia. VIDEO

raja medgidia
SC RAJA SA a inaugurat, vineri, noua stația de epurare din zona de est a Medgidiei, cea de-a doua investiție RAJA în municipiu, după reabilitarea rețelei de apă și extinderea rețelei de canalizare. La Medgidia, operatorul regional de distribuție a apei a realizat investiții de peste 36 de milioane de lei, începând cu anul 2010

La eveniment au fost prezenți oficiali ai Ministerului Fondurilor Europene, precum și directorul S.C. RAJA S.A, Felix Stroe și primarul Marian Iordache împreună cu viceprimarul Luminița Vlădescu. Panglica noii stații de epurare a fost tăiată de oficialii prezenți, momentul fiind urmat de o prezentare amănunțită a sistemelor cu care operează stația de epurare. Noua stație are o capacitate pentru 66.500 locuitori și asigură tratarea apelor uzate din Medgidia.

raja statie epurare medgidia (37)Apele menajere trec prin sisteme moderne, la standarde europene – treaptă de epurare mecanică, epurare biologică și terțiară și treaptă de tratare a nămolului rezultat în procesul de epurare, care asigură separarea și îndepărtarea elementelor impure conținute de apele uzate, pentru a se situa în limitele admise de lege. Mai exact, apa rezultată în urma procesului de epurare relizat de noua stație din Medgidia, care este deversată în Canalul Dunăre – Marea Negră, este o apă curată, sigură pentru mediul înconjurător.

raja statie epurare medgidia (31)

„În cadrul Programul Operaţional Sectorial de Mediu, în oraşul Medgidia, RAJA s-a implicat puternic. A realizat investiţii în sectorul de apă şi canalizare şi practic a reconstruit de la zero o staţie de epurare modernă, cu toate treptele de epurare, o staţie care contribuie hotărâtor la realizarea unui mediu curat, un mediu sănătos pentru copiii noştri şi mai ales la conformarea municipiului Medgidia pe cerinţele tratatului de aderare privind accesul la apă, la canalizare şi la epurare pentru un mediu curat. RAJA şi-a făcut absorbţia de fonduri europene de 100%. Sunt lucruri care se văd, lucruri care există, funcţionează. Noi venim cu fapte concrete”, a ”, a precizat directorul general al companiei de apă RAJA, Felix Stroe.


În cadrul conferinței de presă au fost prezentate și normele europene la care toate localitățile din România trebuie să se alinieze până la data de 31 decembrie 2018, care reglementează o epurare corespunzătoare a apelor uzate din localitățile cu 2000 – 10.000 de locuitori.

raja statie epurare medgidia (28)

De asemenea, directorul general Felix Stroe a vorbit și despre prețul apei.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Suspectul în cazul crimei din zona Delfinariu, adus în Constanța

Dum mai 29 , 2016
Principalul suspect în cazul crimei din Delfinariu a fost adus în această dimineață în Constanța. Nicolae Filimon, de 30 de ani, zugrav, a fost transportat din Sibiu, unde a fost reținut. Ajunsese acolo cu scopul de a pleca mai departe, spre Italia, și a-și pierde urma. Procurorii din cadrul Parchetului […]

V-ar putea interesa și: