RAJA a investit într-o stație de epurare modernă în Hârșova

statie epurare harsova

Compania de apă SC RAJA SA a inau­gurat pe data de 2 iunie la Hârşova o nouă staţie de epurare modernă.

„Este o staţie modernă. Are toate treptele de epurare. Dacă până astăzi apele uzate din oraşul Hârşova se duceau direct în Dunăre, acum acestea devin ape curate ca lacrima datorită acestei staţii de epurare şi se duc în Dunăre ca apa de izvor. Iată că, încă o dată, compania noastră a contribuit la construirea unei politici de prietenie ­faţă de mediu. Protejăm sănătatea ­mediului şi în acest fel protejăm şi sănătatea populaţiei. Îmi ­doresc să apuc ziua în care fluviul Dunărea să fie la fel de curat ca Rinul”, a declarat directorul general al SC RAJA SA, Felix Stroe.

Stația de epurare are trei trepte: una de epurare ­mecanică, una de epurare ­biologică şi terţiară şi una de tratare a nămolului rezultat în urma procesului de epurare, treaptă care asigură separarea şi îndepărtarea elementelor ­impurificatoare conţinute în apele uzate, aducându-le în ­limitele admise pentru a fi ­descărcate în canalul Dunăre-Marea Neagră, pentru localităţi cu peste 10.000 de locuitori.

Reprezentanţii localităţii au spus la rândul lor că era nevoie de o astfel de investiţie, iar apele de pe cele trei principale scurgeri de canalizare din oraş nu se mai deversează neepurate în Dunăre, fiind stopate la cele trei staţii de pompare, transmise printr-o conductă comună către această staţie de epurare şi, mai departe, curăţate şi deversate curate în ­Dunăre.

Din proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în regiunea Constanţa şi Ialomiţa” mai face parte şi contractul de lucrări „Extindere şi reabilitare aducţiune, extindere aducţiune, extindere reţea canalizare şi trei staţii de pompare noi ape uzate în localitatea Hârşova“, în valoare de 1.738.062,31 de euro. Lucrările au constat în extindere şase puţuri, reabilitare conductă aducţiune apă – 1,65 km, extindere conductă aducţiune apă – 1.089 km, extindere reţea de canalizare – 3.021 km.

„În această zonă a judeţului, acesta nu este singurul obiectiv care s-a realizat în Programul Operaţional Sectorial de Mediu. În afară de această staţie de epurare ­modernă, am realizat lucrări de ­extindere şi reabilitare a ­aducţiunilor de apă, a ­canalizării, am construit staţii de pompare noi, şi astfel am reuşit să aducem oraşul Hârşova la ­conformare în ceea ce priveşte accesul cetăţenilor la apă și ­canalizare“, a mai spus directorul ­RAJA. Contractul de lucrări „Staţie de epurare nouă, inclusiv treaptă terţiară – localitatea ­Hârşova” face parte din proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de ­alimentare cu apă şi canalizare în regiunea Constanţa şi Ialomiţa”.

Valoarea totală a investiţiilor care s-au făcut în această zonă, în oraşul Hârşova, este de 5.420.000 de euro. Din această sumă, oraşul Hârşova a contribuit cu 110.000 de euro, iar operatorul RAJA a contribuit cu 1.519.000 de euro.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mesajul primarului independent din Medgidia

mar iun. 7 , 2016
Dragii mei,   În primul rând vreau să vă mulţumesc tuturor medgidienilor pentru încrederea şi susținerea dumneavoastră! Ați făcut posibil ca de acum înainte Medgidia, Valea Dacilor și Remus Opreanu să reaparțină cetățenilor și nu grupurilor de interese. Mulțumesc oamenilor care au crezut în mine, grupului de susținători, echipei de […]

V-ar putea interesa și: