RAJA SA își onorează tinerii artiști în cadrul Concursului de Pictură și Desen „Apa este Viață”

Un alt an, o altă călătorie artistică ajunge la final. Concursul de pictură și desen „Apa este Viață!” a reunit și de această dată, într-un spațiu virtual plin de culoare și imaginație, sute de copii și tineri talentați.

La sediul companiei RAJA SA a avut loc ieri, 03 aprilie 2024, ceremonia de premiere a participanților la Concursul de Pictură și Desen „Apa este Viață! – 2024”, un eveniment devenit deja tradițional cu ocazia Zilei Mondiale a Apei.

„Fericire, emoție, speranță, sunt doar câteva cuvinte din amalgamul de trăiri simțite pe parcursul decernării premiilor! Pe scurt, am stat față în față cu viitorul, care sună bine!!! Tema propusă anul acesta de ONU – APA PENTRU PACE, a fost reflectată în fiecare ilustrație prezentată de către elevi. Am cunoscut creatorii unor lucrări unice, care au reușit să transmită prin originalitatea lor mesaje puternice, speranță, determinare și implicare în lupta pentru menținerea păcii pe pământ, încurajând un comportament responsabil față de apa noastră comună și față de lumea în care trăim.

Acțiunea nu a fost doar o celebrare a talentului și creativității, ci și un moment de reflectare asupra angajamentului nostru comun față de mediul înconjurător și de nevoia de a proteja și conserva resursele naturale pentru generațiile viitoare.

Copiii au fost însoțiți de părinți, bunici, frați și prieteni, toți mândri de realizările micilor artiști și dornici să împărtășească experiențele și peripețiile din cadrul competiției. Tinerii au fost profund impresionați de faptul că au fost selectați dintre atâția alți concurenți talentați, recunoscând astfel efortul și dedicarea tuturor participanților și organizatorilor în acest eveniment remarcabil. Fiecare cuvânt de mulțumire a fost însoțit de zâmbete largi și de ochi strălucitori, ce au reflectat satisfacția copiilor față de recunoașterea valorii lor în cadrul competiției. Aceștia au apreciat importanța și impactul pe care participarea la un astfel de concurs le-a avut în dezvoltarea lor artistică și personală.”, au transmis reprezentanții RAJA.

Premiile au fost oferite de directorul general al societății, Aurel Presură, care a apreciat energia pozitivă de nedescris pe care cei mici o emană:

Mi-am amintit că și copiii mei când veneam obosit și îmi arătau desenele lor îmi trecea imediat oboseala. Mă bucur să simt din nou această energie pozitivă, care îmi dă încredere în viitor. Dacă ,,astăzi” prin creațiile lor au  demonstrat că se implică și că le pasă, noi ceilalți, avem certitudinea că  vom avea un  ,,mâine”  mai sigur! La RAJA copiii sunt oricând bineveniți. Vă așteptăm în vizită la noi să aflați mai multe despre apa potabilă, să descoperiți eforturile care se fac permanent, dar și câtă tehnologie se folosește pentru a aduce apa la robinet”.

Pentru fiecare categorie de vârstă au fost acordate câte trei premii și câte 3 mențiuni pentru fiecare categorie de vârstă astfel: locurile I – laptopuri, locurile II – tablete, locurile III – console Nintendo, mențiuni – vouchere la librăria Cărturești. Ca în fiecare an,  RAJA SA a oferit și câte o mențiune specială.

„Dorim să subliniem faptul că, în ochii noștri, toți copiii care au participat sunt câștigători. Efortul, creativitatea și dedicarea lor sunt demne de toată admirația!

Chiar dacă nu toți participanții au fost premiați, vrem să îi asigurăm că fiecare efort contează și că vor avea mereu șansa de a fi recunoscuți pentru talentul lor în viitoarele concursuri. Juriul nostru a avut o misiune extraordinar de dificilă în a decide care lucrări vor fi premiate, ținând cont de numeroși factori implicați. În afară de creațiile votate de către public, care au fost ulterior supuse jurizării, am avut ocazia să apreciem multe alte materiale artistice care, în mod absolut meritat, ar fi putut fi premiate. Fiecare detaliu și fiecare nuanță reflectă pasiunea și devotamentul copiilor pentru tema concursului și pentru artă în general. Din păcate, numărul limitat de premii nu a permis să recompensăm toate desenele și picturile extraordinare care ne-au impresionat.

Îi felicităm pe toți participanții și ne exprimăm recunoștința față de efortul lor și față de sprijinul tuturor celor implicați, părinți, profesori, prieteni, care au susținut și încurajat prezența copiilor pentru promovarea valorilor ecologice și artistice.”, au mai spus reprezentanții companiei.

Reamintim câștigătorii concursului Apa este viață! – ediția 2024, pentru ambele categorii de vârstă:

Locul I – Panainte Sara Ștefania – 8 ani/Dragulin Dragoș Marius – 15 ani

Locul II – Ștefănescu Andreea Camelia – 8 ani/Bobe Ioana Alina – 15 ani

Locul III – Glonț Ștefania Beatrice – 11 ani/Pocora Iustinian – 13 ani

Mențiune 1 – Nițu Andy – 10 ani/Ioniță Mirela Petruța – 14 ani

Mențiune 2 – Simionescu Sorana Ilinca – 11 ani/Vecerdea Ariana Maria

Mențiune 3 – Banu Daria Alessia -10 ani/Amzu Antonia Teodora – 13 ani

Mențiune specială – Ulmeanu David Andrei – 10 ani/Mangoianu Sara Maria – 12 ani


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O zi la stația de sortare, alături de elevii clasei a IV a D de la Școala Gimnazială "Nicolae Tonitza" Constanța

joi apr. 4 , 2024
Un grup de elevi de clasa a IV a de la Școala Gimnazială „Nicolae Tonitza”, însoțiți de învățătoarea Flori Neagu, au vizitat Stația de Sortare și Reciclare a Polaris M Holding din Constanța. Această experiență a făcut parte din Programul Național „Săptămâna Verde”. În cadrul acestei vizite, elevii au învățat […]

V-ar putea interesa și: