Ramazan în vreme de coronavirus. Mesajul președintelui Uniunii Democrate Turce din România

Osman Fedbi

Președintele Uniunii Democrate Turce din România, Fedbi Osman, a transmis un mesaj cu cu prilejul Sărbătorii Ramazan.

Iată ce spune:

„Anul acesta, am traversat împreună, în condiții speciale, perioada postului din luna sfântă a calendarului islamic, Ramazan, care a început în data de 24 aprilie, când România se afla în stare de urgență. Chiar dacă geamiile au fost închise, credincioșii musulmani au reușit să parcurgă acest ciclu spiritual în rugăciune și primenire sufletească, acasă, îndeplinind astfel unul dintre cei cinci stâlpi ai religiei islamice, postul diurn de la ivitul zorilor și până la apusul soarelui. Distanțarea socială, impusă de stările de urgență și de alertă, ne-a împiedicat să organizăm cinele tradiționale de iftar la care participau numeroși etnici turci, dar, pentru a-i proteja pe semenii noștri ne-am bucurat de ele acasă, în cadrul familiilor restrânse.

Luna Ramazan, luna iertării și a milei, a curățirii spirituale se încheie cu trei zile de sărbătoare, în perioada 24 – 26 mai. Datorită contextului actual, vom sărbători Șeker Bayramı, acasă pentru binele tuturor etnicilor turci. Vom sta departe unii de alții, dar, gândurile bune și valorile noastre spirituale ne vor uni și ne vor face mai puternici pentru ca în viitorul apropiat să putem să fim împreună, aproape unul de celălalt.

Fie ca Sărbătoarea Ramazan să vă aducă bucurie în suflete, sănătate în familie și belșug în case! Ramazan bayramınız mubarek olsun!”


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

145 de cazuri noi de coronavirus, cu 18 mai mult față de ziua precedentă

sâm mai 23 , 2020
Până astăzi, 23 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.857 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.187 au fost declarate vindecate și externate.

V-ar putea interesa și: