Ramazan în vreme de coronavirus. Mesajul președintelui Uniunii Democrate Turce din România

Osman Fedbi

Președintele Uniunii Democrate Turce din România, Fedbi Osman, a transmis un mesaj cu cu prilejul Sărbătorii Ramazan.

Iată ce spune:

„Anul acesta, am traversat împreună, în condiții speciale, perioada postului din luna sfântă a calendarului islamic, Ramazan, care a început în data de 24 aprilie, când România se afla în stare de urgență. Chiar dacă geamiile au fost închise, credincioșii musulmani au reușit să parcurgă acest ciclu spiritual în rugăciune și primenire sufletească, acasă, îndeplinind astfel unul dintre cei cinci stâlpi ai religiei islamice, postul diurn de la ivitul zorilor și până la apusul soarelui. Distanțarea socială, impusă de stările de urgență și de alertă, ne-a împiedicat să organizăm cinele tradiționale de iftar la care participau numeroși etnici turci, dar, pentru a-i proteja pe semenii noștri ne-am bucurat de ele acasă, în cadrul familiilor restrânse.

Luna Ramazan, luna iertării și a milei, a curățirii spirituale se încheie cu trei zile de sărbătoare, în perioada 24 – 26 mai. Datorită contextului actual, vom sărbători Șeker Bayramı, acasă pentru binele tuturor etnicilor turci. Vom sta departe unii de alții, dar, gândurile bune și valorile noastre spirituale ne vor uni și ne vor face mai puternici pentru ca în viitorul apropiat să putem să fim împreună, aproape unul de celălalt.

Fie ca Sărbătoarea Ramazan să vă aducă bucurie în suflete, sănătate în familie și belșug în case! Ramazan bayramınız mubarek olsun!”

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

145 de cazuri noi de coronavirus, cu 18 mai mult față de ziua precedentă

Sat May 23 , 2020
Până astăzi, 23 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.857 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.187 au fost declarate vindecate și externate.