Ranfluarea navei Queen Hind. Se întărește bordajul

Grup Servicii Petroliere, compania care se ocupă de ranfluarea navei Queen Hind, eșuată în Portul Midia, efectuează azi și mâine operațiuni de întărire suplimentară a bordajului.

Decizia a fost luată după ce, la prima încercare de verticalizare, o parte din puntea navei s-a rupt, din cauza încărcăturii mai mari decât cea care a fost declarată în acte. Momentul ruperii poate fi văzut mai jos.

De asemenea, macaraua GSP Neptun a fost dusă la cheu astăzi pentru schimbarea sistemului de ridicare.

„La următoarea ridicare, se va reduce forța de ridicare a macaralei și se vor adăuga forțe suplimentare de rotire. Epava și-a redus contactul cu solul, unghiul de înclinare este îmbunătățit față de situația dinaintea primei încercări de ridicare, eliminându-se astfel efectul de ventuză, priza cu fundul mâlos. Îmbunătățirea unghiului se datorează metreselor amplasate sub apă.”, spune Alin Vintilă, reprezentantul Grup Servicii Petroliere.

Este posibil ca operațiunea de verticalizare să fie reluată marți.

Articole similare:

FOTO Pe nava eșuată în Portul Midia se construiseră punți suplimentare, ca să se încarce mai multe oi decât în acte

Autoritățile și unele companii private creează o stare de pericol în Portul Midia

VIDEO Ranfluarea navei Queen Hind. Momentul când puntea navei eșuate s-a rupt. Comandantul a încărcat mai multă marfă decât a declarat!

VIDEO Gabriel Comănescu explică ce s-a întâmplat azi la nava eșuată în Portul Midia

UPDATE A început operațiunea de verticalizare a navei care a eșuat în Portul Midia FOTO VIDEO AUDIOConținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Americanii construiesc o bază militară cât un oraș în județul Constanța. Investiție de 12 miliarde lei. MApN vrea să exproprieze 2.400 de hectare

Dum feb. 2 , 2020
Americanii construiesc o bază militară imensă în județul Constanța, la Mihail Kogălniceanu. Va fi cât un oraș măricel. Ministerul Apărării Naționale (MApN) este gata să exproprieze un număr de aproape 1.400 de proprietăți imobiliare din comunele Mihail Kogălniceanu și Lumina din județul Constanța. Este vorba și despre terenuri extravilane, dar […]

V-ar putea interesa și: