Ranfluarea navei Queen Hind. Se sudează ocheții pe corpul navei FOTO VIDEO

Astăzi, 21 ianuarie, a continuat sudarea ocheților pe corpul epavei Queen Hind, eșuată în portul Midia anul trecut.

Ocheții sunt inelele metalice care întăresc o gaură făcută într-o pânză de navă, într-o foaie de cort etc. pentru a nu se destrăma.

„Scafandrii vor inspecta fundul mării în zona în care se va verticaliza nava. În funcție de situația sub apă este posibil să fie amplasate paturi metalice pentru a împiedica alunecarea navei în șenal în momentul verticalizării. Totodată, scafandrii vor obtura deschiderile către compartimentul mașină și vor asista la mutarea geamandurii de navigație MV7 pentru a elibera zona în vederea manevrelor viitoare. Pe perioada lucrărilor sub apă, navigația va fi restricționată.”, a precizat Alin Vintilă, reprezentantul Grup Servicii Petroliere, compania care se ocupă de ranfluare.

„Se lucrează și noaptea”, a declarat Alin Vintilă.

Regimul de lucru pentru personalul îmbarcat pe nave tehnice este de 12 ore de lucru. La acest moment sunt în total 8 persoane în tura de noapte, sudori și lăcătuși.

Numărul de persoane la bordul barjei GSP Big Foot 2 este de 27: 6 membri echipaj, 1 HSE, 17 lăcătuși/ sudori, 1 macaragiu, 4 scafandri. La bordul GSP Granit, macaraua plutitoare de 100 de tone, sunt 12 persoane: 10 membri de echipaj și 2 scafandri.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi, s-a scufundat parţial pe bordul drept, în noiembrie 2019, în bazinul Portului Midia.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Hepatită și scarlatină în două grădinițe din Constanța

mar ian. 21 , 2020
În două grădinițe din municipiul Constanța au fost descoperite cazuri de hepatită și scarlatină. Inspectorul școlar MarinelaMrejeru a anunțat că la Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 din Constanța a fost semnalat un caz de hepatită. De asemenea, a fost înregistrat și un caz de scarlatină, la Grădinița cu Program […]
hepatita

V-ar putea interesa și: