Rareș Bogdan, cap de listă la PNL, pentru europarlamentare. „Buldogul” reintră în joc

Rareș Bogdan alături de Oreste, în platoul Realitatea TV (foto: Facebook)

Rareș Bogdan, jurnalist, deschide lista PNL pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc în primăvara acestui an.

Liberalii au validat, joi, lista candidaților. Pe primele locuri se află, în ordine: Rareş Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Adina Valean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi, Marian Jean Marinescu, Vlad Nistor, Mihai Ţurcanu, Violeta Alexandru.

Primele zece poziții ar trebui să fie eligibile, conforma calculelor bazate pe sondaje de opinie.

Lista a fost aprobată cu 32 de coturi “pentru” şi un vot “împotrivă”, înregistrându-se şi două voturi nule. Votul a fost secret.

„M-am hotarat sa candidez cap de lista pentru PNL. Candidez ca PNL sa devina pentru prima data in istoria post-decembrista primul partid din Romania. Pe 26 mai, PNL are sansa istorica sa fie primul partid al Romaniei. Nu vreau nicio functie in partid, raman simplu membru de partid la Sectorul 1 Bucuresti. Functiile in partid se castiga. Daca cei din partid vor considera ca le aduc un plus, ei vor hotari. Eu deocamdata nu doresc o functie in partid”, a afirmat Rares Bogdan, citat de Mediafax.

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a fost printre primii care i-a urat succet.

„I -am urat astăzi jurnalistului Rareș Bogdan “bine ai revenit acasă” în Partidul Național Liberal.
Rareș deschide lista #PNL la alegerile europarlamentare. Împreună mergem la victorie! Împreună facem România mare din nou! ”, a spus Bogdan Huțucă.

bogdan hutuca rares bogdan

Interesantă este apariția pe loc eligibil a lui Vasile Blaga, fostul președinte al PDL. „Buldogul”, cum l-a supranumit Traian Băsescu.

vasile blaga
Secretarul general al PDL, Vasile Blaga sustine un discurs, la conferinta de alegeri a PDL Bucuresti, duminica, 21 noiembrie 2010. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Dan Marinescu

Vasile Blaga a câștigat șefia partidului, atunci, luptându-se cu Elena Udrea, susținută frenetic de către Băsescu. A pierdut însă lupta pentru scaunul de primar al Bucureștiului, fiind învins de Sorin Oprescu. În 2016, celebra secție DNA Ploiești a dispus inceperea urmaririi penale fata de Vasile Blaga, acesta fiind acuzat ca, in perioada cand era secretar general PDL si senator a facut trafic de influenta pentru care a primit 700.000 de euro, inclusiv 500.000 euro de la Gheorghe Stefan, fostul primar din Piatra Neamt. Dosarul priveste modul in care ar fi fost finantat PDL, unde Blaga era secretar general, incepand cu 2009 si pana in 2012. A fost achitat în primă instanță în octombrie 2017.

Rareş Bogdan a participat la şedinţa liberalilor. Acesta este cunoscut ca realizator al unui talk-show la Realitatea TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.