Rata de ocupare a paturilor covid în Constanța este peste media pe țară

Pat din spitalul din Timișoara. Foto: www.spitalul-vbabes-tm.ro

Directorul general în cadrul Ministerului Sănătăţii Amalia Şerban a anunţat că rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu COVID este de 22%. În județul Constanța este de 25,58%.

La nivel național, valorile variază între 5% şi 41%. Prin urmare, şcolile îşi pot continua activitatea săptămâna viitoare (acestea se închid numai când gradul de ocupare ajunge la 75%).

Pe site-ul Ministerului Sănătăţii, cel mai ridicat grad de ocupare a paturilor apare la Cluj – 43.19%.

„În acest moment rata de ocupare a paturilor la nivel naţional este de 22%, iar pe judeţe variază între 5 şi 41% astfel încât săptămâna viitoare şcolile îşi vor putea continua activitatea”, a declarat, joi, Amalia Şerban, director general al Direcţiei de asistenţă medicală, medicină de urgenţă şi sănătate publică din Ministerul Sănătăţii.   

Conform informaţiilor de pe site-ul Ministerul Sănătăţii, judeţele cu cea mai mică rată de ocupare a paturilor sunt Mehedinţi – 4, 8%, Brăila – 5,96% şi Covasna – 6,78%, iar la polul opus se află Cluj – 43,19% şi Suceava – 41,19%.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Teatrul de Stat Constanța va juca la Biblioteca Județeană. Ce premieră puteți vedea

Thu Jan 20 , 2022
Premiera spectacolului „#acedesiguranță” va avea loc la Biblioteca Județeană „I.N. Roman” Constanța, duminică, 23 ianuarie 2022. Dată fiind natura spectacolului, care implică un număr mic de spectatori, sunt programate două reprezentații, prima la ora 17:00, a doua la ora 19:00. Echipa Teatrului de Stat Constanța mulțumește echipei Bibliotecii Județene „I.N. […]
acedesiguranta-teatru