Războiul banilor

Avion de luptă F35

Putin spune, în mod repetat, că nu vrea să atace Ucraina, dar că Rusia se simte amenințată de NATO și acuză SUA că vrea să atragă Rusia într-un război. Duce însă peste 100.000 de militari la graniță și în Belarus.

NATO mută niște mii de soldați în est. SUA și Franța anunță că ne susțin.

Klaus Iohannis anunță că va cumpăra avioane de ultimă generație F35. Forțele Navale amintesc de importanța dotării cu corvete, care ar trebui să fie construite de francezi.

Cu sceptrul războiului, statele NATO își vor aduce aminte că trebuie să cheltuie 2% din PIB pentru apărare. Termenul limită e 2024.

Germania trimite numai paturi de campanie în Ucraina. Nord Stream trimite gaz direct portul rusesc Vyborg în portul german Greifswald, se pregătește Nord Stream 2. Operate de Gazprom. în Gerhard Schroeder a fost numit în CA-ul Rosneft, un gigant rus din domeniul energiei. Orban al Ungariei se ia de mână cu Putin. Rusia are acolo un contract pentru construirea unei centrale nucleare. Ar trebui să fie gata chiar când reactorul 1 al centralei de la Cernavodă va intra în revizie. Gazul în Ungaria e de cinci ori mai ieftin decât în România.

Numai Putin va ști dacă va fi sau un război cald.

Există însă un război al banilor și îl trăim acum.

„Follow the money”, spune un dicton celebru.

Din păcate, noi suntem prea mici pentru a schimba ceva. Suntem cei care plătim. Așa am fost întotdeauna în istorie, ca toate țările mici, de altfel.

Recomandare: Diplomația înaintea Războiului; Adevărul înaintea Minciunilor


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Austria se va adresa instanţei în chestiunea etichetării energiei nucleare drept „verde”

mie feb. 2 , 2022
Guvernul austriac şi-a anunţat marţi intenţia de a declanşa o acţiune în justiţie împotriva creării de către Comisiei Europeană a unei etichete „verzi” controversate pentru centralele nucleare, relatează AFP, preluată Agerpres.„Vom pregăti terenul juridic în următoarele săptămâni şi dacă această taxonomie se aplică, atunci vom lansa o procedură în faţa […]

V-ar putea interesa și: