Războiul de care avea nevoie primarul Vergil Chițac

Dacă deschizi televizorul, îl poți vedea pe primarul Constanței dându-și cu părerea despre războiul din Ucraina și strategiile economico-politice ale blocului nord atlantic. Chestii grele.

Sâmbătă, Primăria Constanța organizează un miting de solidaritate cu Ucraina. „A sosit timpul unei acțiuni de amploare în Constanța”, spune instituția. Vom transmite „empatia, sprijinul și solidaritatea cetățenilor orașului Constanța.”

Războiul din Ucraina este o tragedie așa cum nu ne imaginam că se va întâmpla în secolul XXI, în Europa. Inuman. Pentru primarul Constanței, este războiul de care avea nevoie.

De ce spun asta?

Primarul Chițac vorbește mult despre război. Mai mult decât vorbește despre problemele Constanței, care se pare că îl copleșesc și se vede că îl depășesc.

Primarul Chițac a ratat cam toate obiectivele pe care și le-a propus în primul an de mandat, obiective consemnate în programul său de campanie. La cum a început, este sigur (pariez jumătate din regatul meu) că va rata și multe, prea multe, foarte multe din obiectivele propuse în cei patru ani.

E mut ca o lebădă edilul când vine vorba despre Spitalul de Boli Infecțioase, acolo unde șapte femei au ars de vii, bolnave, neputând să fugă din fața flăcărilor care le înghițeau. Ce oroare! A promis că va fi gata în decembrie, apoi în februarie. A urmat o tăcere neagră ca tăciunele. Nu a înțeles primarul Constanței nimic din celebra butadă a lui Churchill: „A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce se va întâmpla mâine, săptămâna viitoare, luna viitoare. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat.” Lipsa aceasta de comunicare, echivalentă cu o aroganță sfidătoare, este realmente de neînțeles. Singura scuză pe care i-o găsesc este că, atunci când vorbește despre subiect, pare că nu are toate datele. Într-adevăr, decât să vorbești despre ce nu știi, mai bine îmbrățișezi strâns tăcerea, deși, ca primar, ar trebui să știi.

Nu este singura predicție ratată a primarului, nu este singura hibă în comunicare. Noi, constănțenii, am vrea să știm care este stadiul marilor lucrărilor de infrastructură, pe care i le-a lăsat cadou Decebal Făgădău. Să vedem un primar care parchează așa cum o facem și noi, cu plată, după ce vânăm un loc liber zeci de minute. Cred că nimeni din cei care l-au votat pe Vergil Chițac nu și-a imaginat că acesta va întocmi o listă cu cine are voie să parcheze gratuit în fața primăriei. O listă pe care el, Felicia Ovanesian și consilierul său, Doru Iordache, sunt pe primele locuri. Cu ce e diferită atitudinea asta de cea a lui Radu Mazăre?

Războiul acesta atât de dur smulge multe lacrimi constănțenilor. Când vezi ororile din Ucraina, femei care mor cu copii în brațe, minori care traversează singuri granița, tați care-și sărută fetițele, poate pentru ultima oară, pentru că ele pleacă spre necunoscut, iar ei, posibil, spre altă lume, când vezi toate acestea parcă nu-ți mai vine să te plângi de ce avem noi, în Constanța. Nu avem spital de boli infecțioase, maternitate, etc., dar nici ruși care să bombardeze spitale. Circulația este un coșmar, se construiește haotic, nu avem spații verzi, dar pacea face ca tristul și griul nostru oraș să fie, dintr-o dată, mult mai frumos. Ucrainenii își numără morții pe străzi; gropile noastre sunt colț de rai.

Slava Ukraini! Slava Constanța!
One thought on “Războiul de care avea nevoie primarul Vergil Chițac

  1. Cat de analfabet poti fi ca sa votezi asemenea nemernic ? Dar de ce pazesc Curtea de conturi si DNA dezastrul din orasul condus de mafioti ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Personalul medical angajat de Spitalul de Boli Infecțioase Constanța în perioada pandemiei a fost concediat

Thu Mar 10 , 2022
Doctorița Cora Maxim-Mitroi, medic la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, a anunțat că personalul medical angajat de instituție în perioada pandemiei a fost concediat. Spitalul se află în subordinea Primăriei Constanța. Instituție care a găsit de cuviință să cheltuie un milion de euro pentru luminițele de Crăciun, la câteva săptămâni […]
spitalul de boli infectioase constanta

V-ar putea interesa și: