Războiul din PSD Constanța s-a încheiat cu victoria lui Felix Stroe și eșecul politicii pentru interesul public

În decembrie 2023, Felix Stroe a împlinit 68 de ani. Aniversarea l-a prins în poziția de senator și președinte al senator și președinte al Organizației Județene PSD Constanța, deși partidul a reușit două contra performanțe deloc de invidiat la alegerile din 2020. Unu: a pierdut Primăria Constanța, deși avea primar în funcție, de pe locul al treilea. Doi: a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța în fața unui politician de la PNL la care, ulterior, a renunțat chiar PNL.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus azi, în Constanța, dar și în alte dăți, că se ghidează după un motto, la care el ține, și anume: „În politică, cine pierde pleacă.“ Ciolacu a declarat că el îl respectă și că și-ar dori să o facă și adversarii politici. Nu însă și subalternii săi din partid.

Felix Stroe nu a plecat când a pierdut alegerile locale, ci a ajuns senator din partea partidului. Decebal Făgădău, cu care acesta s-a afișat de-a lungul campaniei, a plecat.

A urmat o perioadă de conflict intern, în care un grup a încercat să obțină puterea în organizație. Din el făcea parte bătrânul Gheorghe Donțu, altă dată mare fan al lui Stroe, care a fost rapid executat politic, Horia Țuțuianu, cel mai tăcut parlamentar, care a și plecat din sediul de parlamentar pe care îl ocupa cu ceilalți colegi, și Lucian Lungoci, care ulterior a revenit la sentimente mai bune și a participat la evenimentele partidului alături de Stroe. E ca în cântecelul cu elefanții care se leagănă pe o pânză de păianjen. Mai cade câte unul.

Felix Stroe a învins.

Marcel Ciolacu a decis că nu a schimba conducere din Constanța, în ciuda motto-ului său. „Împreună cu colegii mei, la începutul mandatului meu de președinte al PSD, am făcut un T0. Cu alte cuvinte, mi-am asumat, am considerat și eu că sunt de vină.”, a spus el.

Felix Stroe nu pleacă.

„Cu certitudine comasarea alegerilor locale și europarlamentare nu va afecta organizarea alegerilor interne pentru Organizația Municipală și Organizația Județeană ale PSD Constanța“, a adăugat Ciolacu.

Felix Stroe a câștigat. Întrebarea este însă „Ce a câștigat?”

Pe surse se spune că va candida la președinția Consiliului Județean Constanța. Din nou. Dacă ar fi câștigat în 2020, ar fi fost un președinte mult mai bun decât Mihai Lupu. A pierdut. Va pierde și în 2024. Va câștiga PNL, pentru că așa pare că bate vântul. Și la primărie, și la CJC. Asta arată și calculele hârtiei. Probabil că va Felix Stroe va avea un loc de senator garantat. La finalul său, va avea 72 de ani. O vârstă la care poate ieși onorabil la pensie, după ce a jucat în politica mare din anii 90 încoace.

La municipiu, PSD vrea să meargă pe mâna lui Costin Răsăuțeanu, un om care nu a realizat nimic notabil pentru el, în viață. Cum să conduci un oraș? O propunere potrivită numai dacă vrei să ajuți PNL.

Din aceste jocuri politice, pierdem însă noi, constănțenii.

Nu l-am auzit pe Marcel Ciolacu vorbind despre ce este mai bine pentru constănțeni, nu pentru PSD Constanța. Ciolacu și ai săi vorbesc despre oamenii din partidul lor și cum să ajungă la putere, nu despre ce vor oamenii simpli, cei care se duc să îi voteze. N-am văzut nici analiza crudă a trecutului, nici planurile pentru ca viitorul să ne fie puțin mai bun.

Cu ochii pe jocuri politice, PSD Constanța a pierdut din vedere oamenii.

Își va aduce aminte în curând, pentru că va începe campania. Ne vor bombarda cu mesaje, vor lua cu asalt televiziunile, vor prezenta proiecte fabuloase, care vor rămâne proiecte, vor arunca milioane de euro.

O dată la patru ani, PSD, ca și celelalte partide politice, își întoarce privirea spre noi. La alegeri. Apoi, ca într-un roman de Saramago, o stranie orbire îi afectează pe toți. Nu mai văd interesul public, nu mai văd problemele noastre, nu ne mai văd pe noi, ci își urmăresc numai propriul interes. Până la viitoarele alegeri.

Repet, puteți schimba PSD cu numele oricărui partid. Toate sunt o apă și-un pământ.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

USR Constanța propune o grădină urbană în Poarta 6

vin feb. 9 , 2024
USR Constanța propune realizarea unei grădini urbane în cartierul Poarta 6. „Știm că primarului Chițac nu îi pasă, însă atât eu, cât și colegii mei din USR Constanța insistăm cu o serie de proiecte benefice pentru oraș, pe care le propunem pentru includerea în bugetul local din acest an. Unul […]

V-ar putea interesa și: