Războiul din Ucraina va fi îndelungat

vladimir putin

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că în Ucraina va fi un conflict „îndelungat” şi Rusia va lupta pentru a-şi apăra interesele folosind toate mijloacele disponibile, dar nu are în vedere vreo nouă mobilizare a rezerviştilor, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

„Desigur, va fi un proces îndelungat”, a spus Vladimir Putin la o sesiune anuală televizată a Consiliului prezidenţial pentru dezvoltarea societăţii civile şi a drepturilor omului, referindu-se la conflictul din Ucraina. Cu toate acestea, el a exclus o nouă mobilizare a rezerviştilor. „Aceste zvonuri (..) nu au sens. În acest moment nu există nici necesitate a acesteia nici pentru Stat şi nici pentru Ministerul Apărării, a indicat liderul de la Kremlin, care în septembrie a ordonat mobilizarea a circa 300.000 de rezervişti pentru consolidarea trupelor ruse pe frontul din Ucraina.

Dintre aceşti rezervişti, a precizat el în intervenţia de miercuri, aproximativ jumătate sunt încă în instrucţie, iar cealaltă jumătate, circa 150.000, se află în zona de operaţiuni militare în Ucraina, iar dintre aceştia din urmă aproximativ 77.000 sunt angajaţi direct în lupte. Pe de altă parte, Putin s-a plâns că organizaţiile occidentale pentru apărarea drepturilor omului consideră Rusia „o ţară de categoria a doua care nu are niciun drept de a exista”. „Cu asta avem de-a face. Nu poate fi decât un răspuns din partea noastră – o luptă consecventă pentru interesele noastre naţionale. Vom face exact aşa”, a declarat Putin.

Preşedintele rus a adăugat:

Da, vom face asta prin diferite moduri şi mijloace. În primul rând, desigur, ne vom concentra pe mijloace paşnice, dar dacă nu mai rămâne nimic, ne vom apăra cu toate mijloacele de care dispunem”, notează Reuters. Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, Consiliul Europei şi „alte aşa-zise organizaţii pentru drepturile omului”, după începerea „operaţiunii militare” ruse în Ucraina îşi demonstrează „partizanatul cinic”, a mai declarat preşedintele rus Vladimir Putin, citat de agenţia oficială de presă TASS. El a adăugat că drepturile locuitorilor vorbitori de limbă rusă din Donbas (estul Ucrainei) au fost ignorate de „aşa-numita comunitate internațională” timp de opt ani.

Putin s-a exprimat în a 10-a lună a războiului din Ucraina, răspunzând comentariilor unui membru al acestui consiliu care a spus că forţele ucrainene bombardează zone rezidenţiale ale regiunii Doneţk controlate de ruşi. Ucraina a suferit pierderi grele civile pe tot parcursul războiului. Rusia neagă că vizează civili, aminteşte Reuters.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PES Activists România, acțiunea de susținere a aderării țării noastre la Schengen în fața sediului Consiliului Uniunii Europene

mie dec. 7 , 2022
În fața sediului Consiliului Uniunii Europene a avut loc o acțiune a reprezentanților PES Activists România, veniți din toată țara și din diaspora pentru a susține aderarea României la spațiul Schengen, a anunțat Cristina Dumitrache, deputat PSD, care a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie de la eveniment. […]

V-ar putea interesa și: