Războiul panotajului stradal. Stelian Ion: „Avem de-a face cu mutilarea orașului”. Ionuț Barbu: „Personaje toxice care amenință în mod securistoid”

Ionuț Barbu vs Stelian Ion

Remus Negoi, preşedinte al filialei judeţene USR Constanţa, şi Stelian Ion, deputat USR de Constanţa, au cerut astăzi Primăriei Constanța și Consiliului Local Municipal, într-o conferință de presă, să adopte de urgenţă, în condiţii de transparenţă, regulamentul privind panotajul stradal.

Deputatul Stelian Ion a tras un semnal de alarmă şi a afirmat că are informaţii că se fac presiuni asupra celor din Primăria Constanţa să se încheie contractul cu reprezentanţii aceleiaşi firme care a deţinut contractul de panotaj în municipiul Constanţa. Este vorba despre societatea Seaview Media, controlată de Ionuţ Barbu.

„Contractul de panotaj încheiat de vechea administraţie pe 15 ani a expirat în luna iulie a acestui an. Se lucrează nepermis de mult la regulamentul pentru panotaj. Am informaţii că se fac presiuni pentru ca viitorul contract să fie atribuit aceleiaşi firme sau unor apropiaţi ai celui care a deţinut acest contract. Atragem atenţia primarului Făgădău să nu accepte asemenea compromisuri!“, a declarat deputatul Stelian Ion.

Stelian Ion a cerut ca panourile existente să fie scoase în cel mai scurt timp de pe domeniul public.

„Sunt 454 de panouri publicitare în Constanţa, aşa au spus cei de la Primărie, dar, din sursele noastre, sunt peste 600 de panouri. Aceste panouri ar fi trebuit să aibă la bază numărul de autorizaţie. Avem de-a face cu mutilarea oraşului şi noi vom urmări foarte atent acest fenomen“, a adăugat Stelian Ion.

Ionuț Barbu a reacționat la aceste declarații printr-un comunicat de presă.

„Azi am deschis presa, ca de obicei, și am aflat că există Stelian Ion. Cică este onor candidat și eminent avocat. Nu am reținut de unde candidează, dar parcă era de la PMP … Parcă. Nu sunt sigur și să mă ierte dacă greșesc. Probabil că dacă nu vorbea de mine, nici nu aş fi aflat de el. Ascultând ce a avut de zis, m-am lămurit cu două aspecte în ceea ce-l privește. Sigur este candidat la ceva, sigur nu este avocat. O fi stomatolog ca mine. În sfârșit! Acum, în calitate de persoană mandatată de industria de publicitate stradală, pot să spun că panourile au autorizație de construire, regulament există, dar se lucrează de 6 luni la unul nou și adaptat legii existente, panourile plătesc taxa de publicitate și taxa de ocupare a domeniului public, panourile se dau jos numai cu autorizație de demolare.”, a precizat acesta.

„Că panourile se autorizează și se demolează ca un bloc de locuințe și durează, că regulamentul se naște prin discuții și dezbateri pe o lege proastă și nefuncțională, că funcționarii sunt speriați, este numai vina unor personaje toxice care candidează la diverse și devin ulterior aleși . Nu tu idei, nu tu viziune, nu tu proiecte, doar plini de păreri despre orice dar mai ales plini de ei înşişi și care atacă și amenință în mod securistoid cu reclamaţii la „organe”. Din acest motiv, funcționării publici preferă blocarea tuturor demersurilor, ca o reacţie naturală de frică de a nu fi târâţi prin anchete, chiar dacă la sfârşit sunt găsiţi nevinovaţi.”, a mai spus Ionuț Barbu.

Acesta îi transmite avocatului Ion Stelian că a trece prin dezbatere un regulament de publicitate cu industria este un proces necesar, obligatoriu şi lucrativ pentru toţi factorii implicaţi astfel încât, la final, clienţii să poată să-și facă reclamă, firma pe care o administrează să poată plăti salarii angajaţilor şi taxe, iar Primăria Constanţa să încaseze taxe.

„În final, îl asigur pe dl Stelian că, oricâte prostii ar spune, campania electorală tot o să-l coste, pentru că noi nu lucrăm nici în varianta Black Friday, nici pe promisiuni de genul “te rezolv eu, boss, când ajung acolo…”,  nici gratis  – aviz și altor amatori de servicii gratuite sub amenințarea că: <<dacă nu te conformezi… vedem noi, am eu grijă de tine! >> “, a conchis Ionuț Barbu.Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Delegație franceză, în vizită la Primăria Constanța

sâm dec. 7 , 2019
Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a primit vineri, 6 decembrie 2019, delegaţia condusă de Excelența Sa Michèle Ramis, ambasadorul Republicii Franceze în România. Aceasta a fost însoţită de Hélène Roos, consilier pentru cooperare şi acţiune culturală şi de Dorel Glăvan, consulul onorific al Republicii Franceze la Constanța. Discuțiile s-au axat […]

V-ar putea interesa și: