Razie a polițiștilor de la Rutieră. Au verificat 320 de vehicule într-o singură noapte

În noaptea de 17 spre 18 octombrie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța, împreună cu cei ai Biroului Rutier Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, precum și pentru verificarea respectării regimului legal de viteză.

În urma activităților, polițiștii rutieri au verificat 320 de vehicule și au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 7.400 de lei, dintre care 10 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată, au fost constatate 6 infracțiuni (4 pentru conducere sub influența alcoolului,1 pentru conducere fără permis de conducere și 1 pentru refuz de prelevare a mostrelor biologice), iar ca măsuri complementare au fost reținute 8 permise de conducere.

De exemplu, la data de 17 octombrie, în jurul orei 23.10, polițiștii rutieri au identificat un tânăr, de 18 ani, care a condus un autoturism pe raza orașului Techirghiol, fără a poseda permis de conducere.

La data de 18 octombrie, în jurul orei 01.40, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 31 de ani, care a care a condus un autoturism pe strada Mircea cel Bătrân, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acțiunile nu s-au oprit la această razie. Tot pe 18 octombrie, în jurul orei 01.10, polițiști din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă au identificat un bărbat, de 20 de ani, care a condus un autoturism, pe raza comunei Siliștea, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 07.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Promenadei din stațiunea Mamaia, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.