Razie de amploare a polițiștilor din Constanța. Au verificat peste 800 de persoane și 600 de autovehicule

politisti-jandarmi-2

La data de 11 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, împreună cu jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai I.T.M. Constanța, au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a faptelor cu violență, respectiv pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020. În cadrul acțiunii au fost verificate și sistemele de securitate ale unor obiective din municipiul Constanța.

În acest context, au fost legitimate peste 800 de persoane și au fost verificați mai mulți operatori economici din municipiu, totodată fiind controlate peste 600 de autovehicule, inclusiv mijloace de transport în comun.

În urma acțiunilor, au fost aplicate 355 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 153.000 de lei, dintre care 88 la Legea 61/1991 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 65 la Legea 55/2020 și 193 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere, pentru încălcarea normelor rutiere, iar pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și un set de plăcuţe cu numere de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 5 infracţiuni.

Exemple:

La data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 00.45, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism pe strada Năvodari, în comuna Lumina, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând să fie condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 20 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența unor substanțe. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanța cannabis.

La data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 21.20, polițiști din cadrul Secției 3, în timpul verificării unui mijloc de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară, au identificat un tânăr, de 15 ani, care nu purta mască de protecție.
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că, pe numele acestuia era luată măsura arestului la domiciliu, minorul încălcând obligațiile prevăzute de lege.
În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare, urmând a fi sesizată instanța de judecată cu privire la încălcarea măsurii arestului la domiciliu.

La data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 23.15, polițiști din cadrul Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în incinta unui restaurant din municipiul Constanța se afla în desfăşurare o petrecere privată, fiind astfel încălcate prevederile Legii nr. 55/2020
Pentru nerespectarea măsurilor stabilite în context COVID-19, administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Sursă foto: arhivă.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

În trista zonă peninsulară a Constanței, oamenii protestează. „Nu ne este frică!” „Nu renunțăm!” VIDEO FOTO

Sun Dec 12 , 2021
Zeci de constănțeni nemulțumiți de regulamentul de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța au protestat și duminică, 12 decembrie. Oamenii sunt nemulțumiți că nu mai pot duce o viață normală și revoltați că primarul nu a venit niciodată să stea de vorbă cu ei. Printre cei aflați azi în […]
protest zona peninsulara constanta decembrie 2021 3