Răzvan Filipescu: „Anul acesta, județul Constanța NU a depus spre finanțare nici un proiect pentru promovarea rutelor turistice”

Razvan-Filipescu

Răzvan Filipescu, fost președinte al ANAT, a declarat, recent, că, „turismul constănțean este lăsat la voia întâmplării”. Mai mult, cei care ne conduc nici măcar nu au depus cereri de finanțare pentru, de pildă, promovarea rutelor turistice.

„Am impresia ca turismul constantean e lasat la voia intamplarii. Am vazut intalnirile si dezbaterile pe tema turismului de litoral de acum cateva zile, unele probleme rezolvate (sezlonguri pe plajele nou extinse) insa NIMIC consistent, de viitor cu o strategie clara, definita din partea autoritatilor, inclusiv a parlamentarilor de Constanta.

In 2014 cand eram Presedintele Autoritatii pentru Turism, intr-un context similar, respectiv ocuparea Crimeei, ma luptam sa promovez Romania ca destinatie turistica si in  Moldova sau Ucraina, sa promovez turismul de afaceri, ecoturismul, turismul cultural, gastronomic și oenologic.

Anul acesta, judetul nostru NU a depus spre finantare nici un proiect pentru promovarea rutelor turistice desi avem si putem crea zeci de rute, precum cea a cetăților antice, a cramelor de vinuri si multe altele.”, a scris acesta.

Filipescu a atras atenția că avem Pavilion expozitional, dar nimeni nu vorbeste de turismul de afaceri #MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions), turismul de evenimente care ar extinde sezonul estival dar ar atrage si investitori importanti, nu mai vorbim de cat ar creste vizibilitatea Constantei la nivel mondial.

„Se reface Masterplanul in turism, dar nu se mai regaseste portul de agrement din zona Pescarie, care ar deveni o importanta atractie a orasului iar despre turismul balnear corelat cu cursele care s-ar putea organiza tot timpul anului de pe aeroportul Mihai Kogalniceanu, la fel, nimic. Nu prea am mai vazut organizate Forumuri sau conferinte pe aceasta tema, vizite de jurnalisti sau de bloggeri.”, a conchis acesta.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Serviciul de Informații Externe al României face recrutări

Dum iun. 19 , 2022
Serviciul de Informații Externe organizează o campanie de recrutare pentru ocuparea unui număr limitat de posturi: Ofițer operativ Specialiști IT (cybersecurity, mentenanță hardware, dezvoltare software). Dacă ai absolvit studiile universitare de licență/masterat sau ești în an terminal, te poți înscrie AICI, în perioada 01– 30.06.2022, sau ne poți transmite un e-mail (care să […]

V-ar putea interesa și: