Răzvan Filipescu, Pro România: „Noi românii avem o vorbă, „s-a născut talent și a murit speranță”. Haideți să nu lăsăm asta să se întâmple și în cazul județului nostru”

Razvan-Filipescu

Răzvan Filipescu, locul 1 pe lista pentru Senat a partidului Pro România Constanța, spune că principala problemă pe care ei o întâmpină tinerii din județul Constanța este absența locurilor de muncă pentru persoanele cu studii superioare.

Pe locurile următoare se situează un nivel salarial necompetitiv și lipsa activităților pentru petrecerea timpului liber. Acestea sunt concluziile unui sondaj la care au participat 118 tineri.

„Cei mai mulți români, când se gândesc la județul nostru își imaginează terasele pline ochi din serile de vară, dinamica dată de cele 11 stațiuni de interes național, intensitatea cu care se muncește în Portul Constanța, își amintesc de faptul că ”avem” industrie petrolieră, agricultură, câmpuri de eoliene, ca atare consideră că, cu atâtea oportunități, nivelul de salarizare sigur este unul bun.

Ne pare rău să îi dezamăgim, dar realitatea este alta. Nici opțiunile nu sunt așa de multe, nici salariile pe măsura așteptărilor. La o primă căutare pe site-urile de specialitate, găsim în top 3 locuri de muncă disponibile: agent comercial(1500 lei), vânzător(1350 lei) și lucrător în HoReCa, pe vremea când mai funcționa, (salariul minim + tips-ul aferent). Nu este nimic rușinos să practici niciuna din meseriile de mai sus, dar ce facem cu cei care își doresc altceva?”, spune Răzvan Filipescu.

Acesta mai afirmă că, dacă ești norocos ca și tânăr, găsești printr-o minune, sau un cunoscut (că se practică la noi), un loc de muncă unde să primești o remunerație aproape de 3000 lei. Salariul mediu net în luna august, în Județul Constanța, a fost de 3042 lei.

„Suntem centru universitar, tinerii își doresc să vină să învețe la noi, sunt atrași de plajă, de mare, de dinamica pe care o văd la televizor din timpul sezonului estival, dar când ajung aici se lovesc de trista realitate. Locuri de muncă nu, salarii nu, iar odată cu venirea lunii septembrie, activitățile de petrecere a timpului liber sunt extrem de limitate.

Noi românii avem o vorbă, „s-a născut talent și a murit speranță”. Haideți să nu lăsăm asta să se întâmple și în cazul județului nostru. Avem nevoie de investitori care să dezvolte Constanța, avem nevoie de infrastructură rutieră, un sistem de sănătate bine pus la punct, școli performante. Toate acestea pot convinge un om de afaceri să vină să se stabilească împreună cu familia în județul nostru, să-și dezvolte aici compania și să ofere locuri de muncă bine plătite tinerilor noștri.

Constanța are nevoie de oameni care să se lupte pentru ea. Eu unul îmi asum această responsabilitate și de aceea candidez pe 6 decembrie pentru funcția de senator. Alături de echipa PRO România vreau să aduc Constanța acolo unde îi este locul, în topul celor mai dezvoltate județe din România!”, a adăugat candidatul Pro România.Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

Executat de Constanța 100%

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Restricții de parcare în zona Școlii Gimnaziale Nr.36 „Dimitrie Știubei” din Constanța

mie nov. 18 , 2020
Primăria Constanța a anunțat restricții de parcare în zona Școlii Gimnaziale Nr.36 „Dimitrie Știubei” din Constanța. Măsura a fost luată pentru buna desfășurare a lucrărilor de asfaltare care vor va avea loc joi, 19 noiembrie, în intervalul orar 07:30-15:30, în parcarea care este amenajată pe terenul delimitat de străzile Tulcei […]

V-ar putea interesa și: