Răzvan Filipescu, Pro România, are proiecte care vor schimba fața județului

Răzvan Filipescu, candidatul Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, are  proiecte care vor schimba fața județului în bine.

Sunt proiecte la care lucrează, împreună cu o echipă de specialiști, de peste un an, proiecte pe care le-a fundamentat tehnic și financiar.

Cel mai important și necesar dintre ele este Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii.

„Din ce în ce mai multă lume se agață de acest proiect. Acesta va fi finanțat din programul de sănătate din perioada 2021-2027. Aici există axa 1, care vizează investițiile pentru construirea de spitale regionale, dar și înființarea de noi unități spitalicești cu impact teritorial major, unde acest proiect va fi eligibil. Nu trebuie să plecăm urechea la promisiunea contracandidaților mei, care s-au apucat în ultima vreme să negocieze cu BERD.”, a declarat Răzvan Filipescu.

Valoarea proiectului este de circa 55 milioane euro.

Al doilea proiect important: realizarea de sate pescărești.

„Satele pescărești sunt gândite de noi în zona riverană Dunării, ca alternativă pentru crearea de locuri de muncă și venituri suplimentare. Vom accesa fonduri în perioada următoare, prin programul de pescuit și acvacultură, sau vom avea o componentă prin programul actual de colaborare transfrontalieră România – Bulgaria. Acest proiect putea fi realizat până acum”, a spus Răzvan Filipescu.

sat pescaresc

Un alt proiect este cel al târgurilor și oboarelor.

„Unii contracandidați au fost prezenți la târguri. Nu știu dacă ei s-au simțit în siguranță sau au fost mulțumiți de aspect. Nu sunt respectate normele alimentare, produsele se vând amestecate, pe stradă, fără să existe tarabe, așa cum am propus noi, cu zone clar delimitate, de vânzare, de recreere și agrement pentru copii, și bineînțeles de locuri de parcare. Ca să nu mai vorbim că nu există o zonă de dezinfecție”, a adăugat candidatul la Consiliul Județean Constanța.

Valoarea unui astfel de târg este de circa 1,2 milioane euro și va fi finanțat prin programul Interreg România Bulgaria.

Răzvan Filipescu vrea să facă și un parc tematic, sub formă de grădină botanică, în zona Istria. Acest program poate fi eligibil tot prin programul de cooperare transfrontalieră.

De asemenea, Pro România se va implica în realizarea de baze sportive, cum e cea de la Amzacea. Bazele vor putea fi folosite și iarna, pentru că vor fi acoperite. Valoarea unui contract este de maximum 120.000 de euro.


Comandat de PARTIDUL PRO ROMANIA FILIALA CONSTANTA
Executat de Constanta 100% – portal: www.ct100.ro
CMF: 21200010

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.