Răzvan Filipescu, Pro România, vrea sate pescărești în localitățile de la Dunăre

Răzvan Filipescu vrea sate pescărești în localitățile de la Dunăre

Răzvan Filipescu, candidat la președiniția Consiliului Judeţean Constanța din partea partidului Pro România, a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, un proiect inedit: crearea unor sate pescărești în localitățile riverane Dunării.

„Este un proiect, care vine în susţinerea acestor comunităţi locale, dar care denotă lipsa de interes şi de implicare a acestei triade PSD – PNL – PMP care a condus judeţul Constanţa şi care a pierdut numeroase oportunităţi de finanţare din fonduri europene şi, chiar pot să spun, că au gestionat prost banul public”, a declarat Răzvan Filipescu.

Răzvan Filipescu (dreapta) alături de Mircea Dobre, în timpul unei conferințe de presă. Foto: Cristi Hagi, 4 septembrie 2020

„Este un sat pescăresc pe care vrem să-l replicăm în comunele Hârşova, Topalu, Ghindăreşti, Rasova, Seimeni, comune care se află pe malul Dunării, în care nu s-a investit niciun ban până acum, deşi, surse de finanţare au fost”, a subliniat Răzvan Filipescu.

Conferința de presă PRO România 04.09.2020#PRORomânia #OameniiPRO #MirceaDobre #RazvanFilipescu #Constanta

Publicată de Mircea Titus Dobre pe Vineri, 4 septembrie 2020

Satele pescărești sunt importante din punct de vedere economic și turistic.

„Au o componentă economică, de depozitare, colectare şi comercializare peşte, dar şi punţi de debarcare pentru pescari. Au și o componentă turistică. Sunt prevăzute cu spaţii de cazare, spaţii de agrement, zone de camping, foarte căutate în ultima perioadă din cauza COVID-19. Este un proiect alternativ care ajută la diversificarea ofertei turistice la nivelul judeţului Constanţa. Îi ajută şi pe localnici să obţină venituri suplimentare, dar contribuie şi la renaşterea tradiţiilor, obiceiurilor în zonele respective”, a mai spus Filipescu.

Pentru petrecerea unei vacanţe atractive în aceste sate pescăreşti, candidatul la şefia judeţului a prevăzut în proiect şi zone unde familiile pot vedea cum se face o plasă de pescuit, ce înseamnă o afumătoare, care sunt obiceiurile pescarilor.

„Noi de la Pro România vorbim şi vă prezentăm proiecte concrete, proiecte aplicabile, nu mai avem răbdare să vedem cum vin contracandidaţii mei cu tot felul de declaraţii propagandistice, că aduc miliarde de euro sau că le pasă de judeţul Constanţa, atâta timp cât existau aceste surse de bani prin Programul operaţional de pescuit şi afaceri maritime 2014-2020, nu au făcut niciun fel de demers. Sper că prin proiectele noastre locuitorii judeţului Constanţa să aleagă Pro România ca o alternativă corectă la actuala ofertă politică pe care o prezintă aceeaşi garnitură veche care a condus judeţul Constanţa”, a subliniat Răzvan Filipescu.

Comandat de PARTIDUL PRO ROMANIA FILIALA CONSTANTA
Executat de Constanta 100% – portal: www.ct100.ro
CMF: 21200010

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.