Reabilitarea bulevardelor din Constanța nu va fi gata anul acesta și va costa mai mult

Constănțenii au primit ieri o veste proastă. Reabilitarea bulevardelor nu va fi gata anul acesta, așa cum s-a promis, și va costa mai mult decât s-a anunțat. Mult mai mult.

Primarul Constanțaei, Vergil Chițac a cerut pentru a doua oară majorarea sumelor pentru constructori. De data aceasta, a cerut peste 80 de milioane de lei.

Consilierii au fost de acord.

În cazul modernizării bulevardului Lăpușneanu, în 10 octombrie, suma propusă și aprobată pentru realizarea proiectului era de 113.841.931 de lei, majorată de la 91.361.641 de lei (în 2019), adică o creștere de peste 22 de milioane de lei. Acum, Chițac a propus o creștere la 130.038.492 de lei, adică o creștere cu încă 16 milioane de lei.

Pentru zona bd. 1 Mai – Şoseaua Mangaliei, în octombrie, creșterea a fost cu aproape 12 milioane de lei, adică de la 69.800.962 de lei, cât era în 2019, la 81.613.958 de lei. În ședința de astăzi, primarul a propus o nouă creștere, la 99.887.495 de lei, adică o creștere cu 18.273.537 de lei.

În fine, pentru modernizarea străzilor din zona centrală a orașului, în 2019, suma calculată necesară reabilitării zonei era de 89.854.757 de lei, iar Chițac a crescut suma la 111.971.468 de lei (în 10 octombrie), ceea ce înseamnă o creștere tot de peste 22 de milioane de lei. Astăzi, a venit cu o nouă majorare, de data aceasta una astronomică. Este o vorba de o creștere cu 46.016.304 de lei, iar suma totală pentru reabilitarea zonei centrale ajunge la 157.987.772 de lei.

În total, alocarea de la bugetul local pentru cele trei proiecte de mobilitate se ridică la 80.486.402 de lei, adică 16 milioane de euro, la care se adaugă cele peste 56 de milioane de lei (11 milioane de euro).

Primăria a anunțat că va cere fazarea proiectelor de mobilitate pentru că nu le poate termina până la sfârșitul acestui an, așa cum era prevăzut inițial. Proiectele fazate sunt cele care nu au fost finalizate pe cadrul financiar anterior (în cazul de față actualul exercițiu financiar) și, la solicitarea statului membru, Comisia Europeană acceptă o derogare, astfel încât acestea pot continua pe noul exercițiu cadru financiar.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Reabilitarea bulevardelor din Constanța nu va fi gata anul acesta și va costa mai mult

  1. Primarul Constanței, Vergil Chițac a cerut….consilierii au fost de acord.Smecheria clasica: Lucrarea nu a putut fi finalizata,mai trebuiesc bani. Lucrarea nu poate ramane neterminata. Citind prin publicatii inveti, pe nesimtite, meseria de primar!

  2. Daca eu gresesc la locul de munca sau in afaceri platesc! la greselile multiple si repetate la lucrarile din constanta cine plateste! P.S. fara „va platii la alegeri”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Târgul de Crăciun din Constanța, o afacere pentru care plătim peste 900.000 de lei

joi nov. 30 , 2023
În cei mai elogioși termeni pe care îi putea găsi, Primăria Constanța laudă târgul de Crăciun organizat în oraș. Probabil pe principiul zicalei „Laudă-mă gură, că ţi-oi da friptură, că de nu mă-i lăuda, nici mâncare nu ţi-oi da.” (Detalii aici: Primăria Constanța anunță că va organiza un târg de […]

V-ar putea interesa și: